23948sdkhjf

DI ITEK: Gode takter i regeringen

Fokus på produktivitet og jobskabelse samt flere udbud af offentlige opgaver trækker op i DI ITEKs vurdering af det nye regeringsgrundlag
- Vi kvitterer for, at regeringen vil fortsætte reformarbejdet, som kan skabe nye job og styrke produktiviteten. Det er endvidere positivt, at regeringen vil sende flere offentlige opgaver i udbud ved blandt andet at bruge måltal for konkurrenceudsættelse. Vi ser gerne, at måltallene også omfatter it-området, hvor der er et stort potentiale for at outsource både drifts- og udviklingsopgaver, siger branchedirektør Adam Lebech, DI ITEK, i en kommentar til Venstre-regerings nye regeringsgrundlag.

Organisationen bakker bl.a. op om regeringens målsætning om fortsat at sætte fokus på velfærdsteknologi og digitalisering. Men de nytiltrådte ministre må gerne gå et skridt videre:

- Vi opfordrer regeringen til at sætte fokus på, at den offentlige digitalisering også bidrager til vækst i erhvervslivet, siger Adam Lebech.

På teleområdet er det en mere blandt modtagelse. Regeringen peger på, at der på teleområdet er behov for en høj forsyningssikkerhed og en effektiv forsyning for forbrugere og virksomheder. Samtidig er hovedparten af reguleringen af teleområdet flyttet til et ny Energi-, Forsynings- og Klimaministerium.

- Vi er enige i behovet for god dækning for bredbånd og mobiltelefoni i alle dele af landet. Vi peger dog på, at regeringen bør fastholde den markedsbaserede og teknologineutrale regulering af teleområdet. Vi anbefaler, at der sættes fokus på at skabe bedre rammevilkår for at fremme markedets investeringer i digital infrastruktur, siger Adam Lebech.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078