23948sdkhjf

Blue Ocean Robotics bringer mor og datter tættere på hinanden

Telepresence-robotten Beam Pro har gjort sit indtog i plejeboliger i Karise. Beam er en af 18 robotter Blue Ocean Robotics tester med Faxe Kommune.
Robotleverandøren Blue Ocean Robotics tester netop nu telepresence-robotten Beam Pro på plejecentret Solhavecentret i Karise.

Testen af Beam-robotten sker som led i en OPI rammeaftale, Blue Ocean Robotics har indgået med Faxe Kommune. Leverandøren skal teste i alt 18 robotter fordelt på ni forskellige teknologier.

- I Beam Pro projektet ønsker vi, sammen med Faxe Kommune, at gå ind og måle på de muligheder løsningen giver i forhold til besøg af pårørende, samt om vi kan se nogle positive afledte effekter heraf, siger siger Business Developer Peter Juhl Voldsgaard fra Blue Ocean Robotics til Electronic Supply.

Projektet på Solhavecentret løber frem til slutningen af august 2015. Her vil der være en afsluttende workshop, hvor alle data og resultater fra projektet vil blive fremlagt. Projektet skal ligeledes afdække om hvorvidt Faxe Kommune kan se behovet i at investere yderligere i denne løsning.

Nye muligheder for ældre og deres familier
For Else, som bor på Solhavecentret, og hendes datter Elly, der gennem de seneste 15-20 år har boet i Frankrig, giver robotløsningen helt nye muligheder for at komme tættere på hinanden.

- Der er ingen tvivl om, at det her er fremtiden. Blot to ud af 35 her på stedet har computer, og det her giver nogle helt nye muligheder for at kommunikere med hinanden, siger daglig leder på Solhavecentret, Lis Kramer.

Blue Ocean Robotics har for øjeblikket også et stort projekt kørende i Aarhus Kommune med Beam Pro, samt en anden telepresence-løsning, VGo.

Beam Pro er produceret og udviklet af Suitable Technologies, som Blue Ocean Robotics er leverandør af Danmark, samt en række andre lande herunder, USA, Litauen og Australien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125