23948sdkhjf

Teknologien kører ind på mejeriet

Mobile Industrial Robots trækker det tunge læs for Arlas medarbejder i nyt projekt.
En mobil logistikrobot hjælper en mejerimedarbejder med at sammensætte kundens ordre. Den bevæger sig ud og ind mellem forskellige pluk-lokationer, mens den trækker en stor tung rullevogn med mælkeprodukter

Det er det scenarie, man har sat sig for at afprøve i et nyt proof-of-concept projekt, der kører i regi af Innovationsnetværket RoboCluster. Projektets formål er at sænke indgangsbarriererne for de mobile logistikrobotters indtog i de danske virksomheder med udgangspunkt i en helt konkret problemstilling hos Arla i Slagelse.

Udover Arla Foods deltager også Mobile Industrial Robots, der blandt andet stiller deres MiR100 platform til rådighed, DTU og Center for Robotteknologi ved Teknologisk Institut i projektet.

Stort potentiale flere steder
Hos Arla går 30-50 procent af personalets tid med ikke-værdiskabende transportaktivitet, hvor personalet går mellem forskellige pluk-lokationer for at sammensætte ordrer til kunderne. Det er en tung proces - både hvad angår tid og kræfter.

Ved at anvende en mobil logistikrobot til at transportere de rullepaller, der bruges til de manuelle pluk, rundt mellem pluk-lokationerne, er der potentiale til at reducere spildtiden.

- Hvis vi opnår gode resultater, er potentialet stort, fordi de mobile logistikrobotter vil kunne benyttes flere steder i vores produktion, tilføjer Jens Christian Neimann-Platz, projektleder hos Arla Foods.

Letter virksomhedernes adgang til mobile robotter
I de seneste år har AGV-teknologien været i
AGV'er (Automated Guided Vehicles) er mobile robotplatforme specielt designet til opgaver som udskiftning af containere med produktionsmaterialer når de er tomme, læsning af paller med færdige produkter i lastvogne, og at aflevere beskidt sengetøj til hospitalernes vaskerier.
rivende udvikling, og der er kommet en ny generation af AGV'er på markedet, der er kendetegnede ved en høj grad af fleksibilitet i kørselsmønstre, let integration i eksisterende produktioner med lave eller ingen ændringer i produktionsmiljøet og sikker interaktion med mennesker.

- Ved at analysere den nuværende proces på mejeriet og på kvalificeret vis sandsynligøre en effektivisering ved brug af en mobil logistikrobot vil vi med projektet vise vejen for, hvordan danske virksomheder kan komme i gang med at effektivisere deres produktion, udtaler Thomas Madsen Almdal, konsulent ved Center for Robotteknologi, Teknologisk Institut, der er projektleder på projektet.

Læs mere om projektet på RoboClusters hjemmeside .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109