23948sdkhjf

B&O styrker sig på nyt og gammelt

Sammen med B&O’s egne folk skal forskere fra Aalborg Universitet etablere nye forskningsområder og styrke de eksisterende.
Nytænkende dansk model for samarbejde mellem en virksomhed og et universitet sender nu forskere fra Aalborg Universitet på vigtig mission inden for murene i Bang & Olufsens udviklingsafdeling.

Sammen skal forskere fra lydgiganten og universitetet etablere nye forskningsområder og styrke de eksisterende. Desuden kan den tætte kobling mellem forskning og industri give adgang til store forskningsprojekter i EU.

Boost til udvikling
Oprustningen på egen forskning og samarbejdet med Aalborg Universitet indgår i Bang & Olufsens overordnede plan for fremtiden, fortæller forskningschef Søren Bech:

- Aftalen er meget vigtig for Bang & Olufsen. Vi er
Samarbejdet mellem B&O og AaU
Aftalen indebærer frikøb af en håndfuld universitetsforskere i 20 procent af deres tid, hvor de skal arbejde for Bang & Olufsen.

I første omgang er der sat navn på tre af de fem forskere, som er omfattet af den nye aftale. Ud over erhvervspostdoc Jesper Kjær Nielsen (signalbehandling) er det lektor Christian Sejer Pedersen (akustik) og lektor Lars Bo Larsen (brugerinteraktion).

Den nye aftale udbygger et i forvejen tæt samarbejde mellem Aalborg Universitet og Bang & Olufsen.

Virksomheden har pt. fire indskrevne ph.d.-studerende ved AAU, som er delvist støttet af Innovationsfonden og EU’s Marie Curie-program, samt to Erhvervspostdocs støttet af Innovationsfonden.
nødt til at kigge flere år ud i fremtiden for at være med på beatet, men samtidig ændrer teknologien sig sindssygt hurtigt nu. Så det er afgørende for os at samarbejde med forskere uden for B&O, som sidder med fingrene på den forskningsmæssige puls, og som samtidig lærer B&O-sproget og vores produktstrategi og forskningsstrategi at kende.

Flere trin i samarbejdsraketten
De sidste juridiske detaljer om patentforhold, fortrolighedsklausuler og økonomi er først lige faldet på plads i den nye aftale, men Bang & Olufsens forskningschef gør sig allerede tanker om, hvordan samarbejdet kan udvikles.

- Næste skridt bliver forhåbentlig, at flere B&O-specialister kan komme på universitetet i den fase, hvor vi undersøger konkret teknologi mere detaljeret, før vi putter det ind i et projektforløb. Det er kompliceret, og der er brug for laboratoriefaciliteter og ekspertise. Tanken er, at vores specialister kan tage til Aalborg og føle sig hjemme, fordi de både får adgang til de nødvendige faciliteter og den faglige viden hos personer, som også ved noget om de problemstillinger, vi kigger ind i rent produktmæssigt, siger Søren Bech.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125