23948sdkhjf

Odense letbane søger leverandører

Underleverandører skal også i spil på det store udbud på transportsystemet til Odenses nye letbane, som netop er iværksat.
Jagten på hovedleverandørerne til transportsystemet og til letbanevognene på Odense Letbane er gået ind.

To af de i alt fire udbudspakker, som letbaneprojektet er delt op i er nu sendt i udbud. Samtidig lancerer Odense Letbane tiltag, så underleverandører kan vise deres interesse.

Lige nu er forsyningsselskaberne i gang med at flytte deres rør og kabler for at bane vej for, at letbane senere kan blive anlagt. Dén fase af byggeprocessen kommer en hel del nærmere, når den såkaldte prækvalifikation på de første to store udbudspakker går i gang torsdag den 2. juli.

- Det er endnu en stor milepæl, vi runder i Odense Letbane, når vi på fredag begynder at søge efter hjælp til at bygge Odenses største anlægs- og udviklingsprojekt – nemlig letbanen. Det første vi udbyder er transportsystemet, som skal bestå af skinner, stationer, master, kabler, signalsystemer og det store vedligeholdelsescenter nede ved Hjallese. Vi udbyder samtidig letbanevognene. Her er tale om to udbud, hvor ekspertisen findes i udlandet, da der ikke er bygget letbaner i Danmark før, fortæller adm. direktør Mogens Hagelskær.

Hjælp til underleverandørerne
De to store udbud følger en fastlagt EU-procedure med prækvalifikation. I første runde udvælger Odense Letbane P/S op til fem leverandører pr. pakke. Efter forhandlinger og to budrunder bliver hovedentreprenørerne udvalgt til transportsystemet og letbanevognene. De forventes udpeget i slutningen af 2016.

Undervejs i udbudsprocessen får de udenlandske bydere på pakkerne behov for at undersøge markedet for underleverandører. For at hjælpe hovedleverandører og underleverandører til at finde hinanden, iværksætter Odense Letbane P/S to tiltag.

Dels afholdes der to leverandørdage i efteråret – én for hver pakke – hvor det bliver muligt for de prækvalificerede og mulige underleverandører at etablere kontakt. Dernæst er letbanen ved at etablere et mødested på nettet – et såkaldte Konsortiematch – hvor interesserede underleverandører kan vise deres interesse for projektet ved at oprette en profil på sitet. Her kan de kommende bydere så lede efter underleverandører.

- Vi er som bygherre ikke involveret i, hvilke underleverandører, der kan få opgaver hos letbanen. Det afgør alene de kommende hovedentreprenører. Men vi vil gerne understøtte processen ved at hjælpe såvel byderne samt alle interesserede underleverandører til at finde hinanden. Så min opfordring til underleverandørerne er at benytte sig af de muligheder, som vi stiller til rådighed, lyder det fra Mogens Hagelskær, som tilføjer, at datoer for leverandørdage samt åbningen af Konsortiematch vil blive omtalt på odenseletbane.dk og annonceret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126