23948sdkhjf

Atea vinder udbud til halv milliard trods mulig bestikkelsessag

Det ombruste firma er netop udpeget som leverandør af computere til 77 kommuner.
Ateas administrerende direktør Morten Felding er én af 13 sigtede i en sag om bestikkelse mellem it-leverandøren og Region Sjælland. Alligevel er it-leverandøren netop udpeget som vinder af det omfattende udbud om at blive computer-leverandør til 77 kommuner. Det oplyser SKI.

Kontrakten er dog indgået med skrappe betingelser:

- I SKI er vi meget bevidste om vores ansvar over for de 77 tilsluttede kommuner på aftalen. I forbindelse med udbuddet har vi derfor udbedt os og modtaget en række garantier fra Atea A/S omkring den igangværende sag om eventuel bestikkelse i Region Sjælland og den mangelfulde indberetning til SKI af offentlige myndigheders indkøb på eksisterende rammeaftaler. På den baggrund har Kammeradvokaten vurderet, at Atea A/S kunne indgå i udbuddet, skriver SKI i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi ser med stor alvor på sagen. Derfor har vi i forbindelse med tildelingen af kontrakten betinget, at Atea A/S lever op til de garantier, der er opstillet, og gennemfører de tiltag, der nu er iværksat. Hvis Atea A/S mod forventning ikke efterlever det, kan vi opsige aftalen med øjeblikkelig virkning.

Aftalen giver 77 tilsluttede kommuner mulighed for at købe computere fra Dell og Lenovo over de kommende tre år.

Den samlede omsætning er på cirka en halv milliard kroner.

Aftalen forventes klar til brug den 7. september 2015.

Læs mere om: ATEA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125