23948sdkhjf

Fynsk robotvirksomhed skal udvikle desinfektionsrobot

Blue Ocean Robotics har indgået samarbejde med Markedsmodningsfonden og regionerne.
Hospitalserhvervede infektioner medfører årligt 3.000 dødsfald og omkostninger for 1,2 mia. kr. for det danske sundhedsvæsen. På denne baggrund har Markedsmodningsfonden og Regionernes Sygehuspartnerskab indgået et toårigt udviklingssamarbejde med Blue Ocean Robotics omkring udvikling og test af en desinfektionsrobot til hospitaler.

- UVSterilizerrobot har et nationalt og internationalt kommercielt potentiale i sundhedssektoren - og vi forventer at kunne udbrede og kommercialisere løsningen umiddelbart efter projektafslutningen, siger Rune K. Larsen , partner og direktør hos Blue Ocean Robotics.

Robotten skal især bidrage til en reduktion af smittespredningen på patientstuer og i de tilhørende baderum, hvor hospitalserhvervede infektioner udgør et stort og voksende problem for sundhedssystemet – og medfører betydelige omkostninger for hospitaler, blandt andet på grund af ekstra sengedage, genindlæggelser og dødsfald.

Det autonome køresystem betyder, at den kan positionere sig således, at det bakterienedbrydende UVC-lys fokuseres på særlige “infektions hotspot”, såsom håndvask, patientseng og håndtag.

OUH har købt fem robotter
Samarbejdet er en fortsættelse af det udviklingsarbejde, der blev gennemført i forbindelse med det PCP-udbud, Markedsmodningsfonden og regionernes Sygehuspartnerskab udbød i august 2014 vedrørende udvikling af løsninger til reduktion af smittespredning på sengestuer og tilhørende baderum på hospitaler.

I første fase af udviklingsarbejdet har blandt andet Rengøring & Patientservice, ved Carsten Holmer og Klinisk Mikrobiologisk Afdeling fra henholdsvis OUH og Herlev Hospital deltaget aktivt.

- Robotten har potentiale til at give en positiv driftsmæssige økonomi ved et hospitals indkøb af fem styks UV-Sterilizer-Robotter allerede efter kun fire-fem måneder, siger Rune K. Larsen, partner og direktør hos Blue Ocean Robotics.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109