23948sdkhjf

Apples rekordstore salg af iPhones skuffer investorer

Apple fortsætter med at levere flotte tal - og det er primært salget af iPhones, der giver penge i kassen.
Det kan være en utaknemmelig opgave at skulle leve op til investorernes forventninger, når man hedder Apple.

Det amerikanske selskab har aldrig før solgt så mange Iphones, som i det seneste kvartal, og i de tre måneder fra april til juli tjente Apple 10,7 mia. dollar efter skat.

Det svarer til 73 mia. kr. efter skat og er cirka 20 mia. kr. mere end i samme kvartal sidste år. Men alligevel er tirsdagens regnskab fra Apple blevet modtaget dårligt på børsen i New York.

Kursen på Apple-aktien faldt efter offentliggørelsen af kvartalstallene med næsten 7 procent.

CNNMoney forklarer den negative reaktion med, at Apple "kun" solgte 47,5 millioner iPhones.

Det er godt nok det største antal nogensinde, og 59 procent flere end året før, men alligevel lavere end aktieanalytikernes forventning om et salg på 49 millioner.

Der er ellers flere iPhones-nyheder at glæde sig over for Apple: Topchefen Tim Cook siger, at aldrig før har så mange Android-kunder valgt at skifte deres mobiltelefoner ud med en iPhone som nu.

Samtidig er den gennemsnitlige salgspris for en iPhone skudt i vejret fra 561 dollar til 660 dollar i løbet af det seneste år. En stigning på 99 dollar. Det betyder, at et stigende antal forbrugere foretrækker at købe den dyreste udgave af iPhone.

Mens Apple oplyser salgstallene for andre store produkter som iPad - 11 millioner styk i det seneste kvartal - og Macintosh-computere - 4,8 millioner - så forbliver salget af det seneste produkt, Apple Watch, en forretningshemmelighed.

Uret er placeret i salgskategorien "andet" sammen med andre af Apples nicheprodukter som fjernsyn og iPod.

I indeværende kvartal forventer Apple at ramme en omsætning mellem 49 og 51 mia. dollar. Det er en smule lavere end forventet på Wall Street og måske også medvirkende til at trække kursen på Apple-aktien ned.

Aktionærerne kan så glæde sig over, at Apple nu har en kontantbeholdning på 203 mia. dollar og dermed er den første virksomhed nogensinde til at krydse 200 mia. dollar.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094