23948sdkhjf

Nu kun 63.900 selskaber med underskud

Mere end to ud af tre danske selskaber kører nu med overskud eller et rundt nul, viser en gennemgang af de nyeste årsregnskaber.
Kun 32,6 procent af de danske selskaber har underskud. Det svarer til, at cirka 63.900 selskaber har leveret røde tal i deres seneste årsrapport. Til sammenligning havde 46 procent af selskaberne underskud, da krisen var på sit højeste.

- Dansk erhvervsliv oplever fortsat en positiv udvikling, og det giver udslag i form af væsentligt færre selskaber med underskud. Selvom 63.900 selskaber med underskud lyder af meget, så er det faktisk det laveste niveau, vi har set i 6 år, siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, der har foretaget gennemgangen i samarbejde med Experian.

Gennem viser også, at andelen af selskaber med underskud er faldet med 1,8 procentpoint gennem det seneste års tid.

- Alene det seneste år er 3.500 selskaber kommet væk fra en rød bundlinje. Faktisk kører 132.000 selskaber nu enten med overskud eller et rundt nul. Selvom udviklingen er positiv, så er der stadig et stykke vej til at nå førkrise-niveauet, siger Tom Vile Jensen.

I stort set alle brancher har flere selskaber over de seneste år formået at vende røde tal til sorte. Men fx landbruget har over det seneste års tid ikke kunnet følge den positive generelle udvikling. Omvendt har fremstillingsindustrien oplevet det største fald (2,9 procent) i andelen af selskaber med underskud.

Om undersøgelsen
I samarbejde med Experian offentliggør FSR – danske revisorer hvert kvartal en status på den økonomiske situation og udvikling i de danske selskaber. Cirka 196.000 selskaber (A/S, ApS og IVS) indgår i opgørelsen.

I Experians database udarbejdes et ”statusbillede” hver 3. måned. Det vil sige, at der hver tredje måned tages en måling i den samlede selskabspopulation, hvor det opgøres, hvor stor en andel af de danske selskaber der i deres seneste årsregnskab har underskud og/eller angrebet egenkapital.

Find hele undersøgelsen på www.fsr.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126