23948sdkhjf

Haldor Topsøe fyrer 160

Svært 1. halvår koster arbejdspladser hos katalysatorproducenten - hovedsageligt i Danmark.
Geopolitisk uro og økonomiske problemer i verdens vækstmarkeder koster arbejdspladser hos producenten af industrielle katalysatorer, Haldor Topsøe. Cirka 160 medarbejdere, heraf langt størstedelen i Danmark, bliver afskediget. Det oplyser administrerende direktør Bjerne S. Clausen i forbindelse med offentliggørelsen af koncernens halvårsregnskab.

Koncernomsætningen var på 2.831 mio. kr, svarende til en stigning på 5 procent i forhold til samme periode sidste år. I perioden oplevede Haldor Topsøe en stigning i omsætningen fra katalysatorer på 18 procent og et væsentligt fald i omsætningen fra teknologi på hele 30 procent.

EBIT faldt med 31 procent til 212 mio. kr. - hovedsageligt på grund af geopolitisk uro i nogle af de områder, hvor selskabet driver forretning kombineret med økonomisk afmatning i Kina og andre BRIK-lande samt øgede afskrivninger og personaleomkostninger som følge af investeringer i øget kapacitet, lyder forklaringen.

Topsøes nettoresultat for 1. halvår var et overskud på 154 mio. kr., hvilket var et fald på 33 procent i forhold til samme periode sidste år.

- For Haldor Topsøe A/S er det af stor betydning, at vi er lykkedes med at fastholde vores stærke position og markedsandel inden for vores katalysatorforretning. Når det er sagt, har vi, på samme måde som branchen generelt, været påvirket af den geopolitiske uro i nogle af de områder, hvor vi driver forretning. Herudover havde vi ikke forventet, at der ville ske en fortsat aftagende vækst i vækstmarkederne, hvilket har ramt os hårdt inden for vores teknologiforretning, siger Bjerne S. Clausen, administrerende direktør hos Haldor Topsøe.

Fastholder forventningerne
- På trods af de nuværende udfordringer ser vi dog stadig optimistisk på fremtiden. Især fordi vi fortsat oplever en stor interesse for de løsninger, som vi tilbyder for at løse de stadig vigtigere globale udfordringer inden for energi, klima, miljø og fødevareforsyning. Derfor har vi justeret vores koncernstrategi, således at den afspejler de nuværende markedsforhold – dvs. at mange af de grundlæggende principper er de samme, og vi holder fast i vores innovationsstrategi såvel som vores vækstambition om at udvikle os hurtigere end markedet, slutter Bjerne S. Clausen.

Omsætningen for hele 2015 forventes stadig at være på samme niveau som i 2014. EBIT-margin forventes at være lavere end i 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094