23948sdkhjf

Dronefirma fordobler produktionen

Efterspørgslen stiger, så Little Smart Things fordobler nu produktionen. Til nytår gør dronefirmaet det igen.
Efter at have brugt nogle år på at udvikle sine flyvende systemer og få distributionen i gang rundt om i verden sætter den danske droneproducent Little Smart Things i Nexø nu fart på produktionen.

- Indtil nu har vi haft en lavvolumen produktion for at få gang i distributionen. Nu er efterspørgslen ved at stige, så vi skalerer produktionen op lige så stille, siger administrerende direktør Esben Nielsen til Electronic Supply.

Konkret betyder det, at produktionen af firmaets Cumulus One-drone nu bliver fordoblet. Ved nytår sker det igen.

- Det er enormt positivt og helt nødvendigt. Hvis vi vil overleve som virksomhed, skal vi have en vis volumen, siger Esben Nielsen og tilføjer, at firmaet med sit salgsarbejde er med til at accelerere interessen i og efterspørgslen på de egenudviklede og -producerede droner.

Flere nye ansigter
For at tage hånd om produktionen skal de 17 ansatte i Nexø have flere kollegaer. Hvor mange der bliver tale om, er det ifølge Esben Nielsen for tidligt at sætte tal på.

- Vi har ansat et par stykker nu, og der kommer snart en mere til. Så skal vi lige se, hvad vi får brug for, siger han.

Hvor nogle firmaer kan have svært ved at finde specialiseret arbejdskraft er billedet et andet i Nexø. Da Little Smart Things med Esben Nielsens ord er de eneste i Danmark, der bygge fly på den særlige og ekstremt håndværkskrævende måde, er placeringen på Bornholm ikke en hindring for at tiltrække folk med de rette kvalifikationer.

Vækst kræver frisk kapital
Vækstambitionerne koster dog en del og kan gøre en kapitaludvidelse aktuel, medgiver Esben Nielsen men understreger, at der ikke er aktuelle planer.

- For os som virksomhed kunne det naturligvis være interessant at vokse. Men det kræver kapital, for vi kan ikke vokse organisk, siger Esben Nielsen og uddyber, at det har kostet rigtig mange millioner at starte projektet op. Han tilføjer:

- Vi er temmelig kræsne. Det skal ske på den rigtige måde, og eventuelle investorer skal bidrage med andet end rå kapital.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094