23948sdkhjf

Prevas udvikler for global spiller

Et globalt medtech firma har valgt Prevas som udviklingspartner til et nyt state-of-the-art produkt. Udviklingshuset har allerede hyret et betydeligt antal folk.
Prevas har underskrevet en aftale om udvikling af et produkt på Life Science-området for et globalt medtech firma.

Aftalen indeholder udvikling af elektronik, både hardware, software og projektledelse, til det nye state-of–the-art produkt, som ifølge direktør for Prevas i Danmark, Henrik Møller, skal ramme markedet som et lyn fra en klar himmel.

- Denne kontrakt har betydelig værdi for Prevas og ved brugen af nye innovative teknologier, vil vores kunde ende med et nyt produkt, der vil booste deres markedsposition og sætte nye standarder på markedet for medico-produkter, siger Henrik Møller, direktør for Prevas i Danmark.

Stor bemanding på tværs af afdelinger
Projektet skal hos Prevas bemandes af mellem fem og syv mand, afhængigt af hvilket tidspunkt i udviklingsprocessen det er i. Udviklingen vil samtidig ske på tværs af Prevas’ kontorer og ikke kun i Danmark.

Opgavens størrelse ses også ved, at Prevas skal bruge ekstra folk til projektet. Og generelt går det godt for udviklingshuset. De nuværende cirka 60 medarbejdere har de seneste måneder fået et betydeligt antal nye kollegaer i København og Aarhus-afdelingerne, fortæller Henrik Møller og tilføjer, at ansættelserne ikke kun har relation til det nye Life Science-produkt.

Det nye produkt vil blive lanceret i 2016. Men det er med Henrik Møllers ord ikke ”one-off”.

- Produktet har en karakter af, at når det er lavet, vil det kunne holde en lang periode fremover. Men der vil være vedligehold, og det er ikke utænkeligt, at der vil komme justeringer efter levering, siger Prevas-direktøren.

Bliver ikke 200-300 mand
Fremgangen nu og her betyder dog ikke, at Prevas vil vokse eksplosivt i den kommende tid. Målet er en moderat vækst, da man forventer, at efterspørgslen efter firmaets ydelser vil fortsætte på et moderat niveau.

- Der er ikke 200-300 ansatte om nogle få år. Men der er bestemt basis for at øge vores medarbejderstab de næste par år, siger Henrik Møller og tilføjer:

- Vi har intet imod opkøb, men det er ikke et mål i sig selv. Væksten skal være kontrolleret, men væksten kan både komme organisk og/eller via opkøb.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078