23948sdkhjf

Kort nyt fra elektronikbranchen

Electronic Supply samler korte nyheder fra elektronikbranchen. I dag kan du læse mere om halvledermarkedet i Europa, Huawei, Saab og Sensys.
Stor vækst I halvledersalget
Salget af halvledere i Europa fortsætter de tocifrede vækstrater i 2. kvartal 2015 og voksede med 16 procent til 1,86 mia. euro (13,9 mia. kr.). Det viser tal fra organisationen DMASS (Distributors’ and Manufacturers’ Association of Semiconductor Specialists).

I den nordiske region voksede salget med 31 procent til 185 mio. euro (1,38 mia. kr.). I den lave ende lå Tyskland, der også er langt det største marked, med en vækst på 5,9 procent til 576 mio. euro (4,29 mia. kr.).

På produktsiden ses en stigende tendens til at, at der bliver produceret flere komplekse komponenter.

Huawei vokser i Lund
Den kinesiske mobilgigant skyder 2,8 mio. svenske kroner i et nyt samarbejde med Lunds Tekniska Högskola omkring 5G-mobilteknologi.

Samarbejdet fokuserer på Non-Orthogonal Multiple Access (NOMA), en ny metode til at servicere flere mobilnetværksbrugere på en gang.

Saab bygger radar i Göteborg
Forsvarsfirmaet har fået en ordre fra det engelske forsvarsministerium på yderligere Giraffe radarsystemer plus opgraderinger af de eksisterende systemer og udstyr.

Udvikling og produktion vil finde sted i Göteborg.

Ordren har en anslået værdi på 610 mio. svenske kroner (476 mio. kr.). Levering starter i anden halvdel af 2015 og løber frem til 2018.

Sensys Gatso Group ryster posen
Den store producent af trafiksikkerhedsløsninger deler organisationen op i to forretningsenheder.

Forretningsenheden Unit Systems omfatter de eksisterende dele i Sverige, Holland samt salgskontorerne i Tyskland, Singapore og De Forenede Arabiske Emirater. Göran Löfqvist, Executive Vice President Systems, star I spidsen for enheden, der har 130 ansatte.

Forretningsenheden Managed Services omfatter Sensys Gatso Groups amerikanske afdeling samt udviklingen af nye operations- og serviceforretninger i udvalgte markeder. I spidsen for enheden, der har cirka 50 ansatte, står Timo Gatsonides, Executive Vice President.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093