23948sdkhjf

Danske virksomheder installerer rekord-mange robotter

Nye tal for antallet af installerede robotter viser, at der er blevet installeret 608 industrirobotter i Danmark i 2014.
Det er det største antal nogensinde, og i forhold til 2013 er der tale om en stigning på cirka 130 robotter eller en relativ stigning på cirka 27 procent. Det oplyser Dira på sin hjemmeside.

Tallene er opgjort af International Federation for Robotics (IFR), som hvert år indsamler og opgør antallet af installerede robotter for de enkelte lande på globalt plan.

Ud fra en antagelse om at en industrirobot er i produktion i gennemsnit 10 år, har Dira beregnet antal aktive robotter i dansk industri til at være cirka 4.150 i 2014.

Hos Teknologisk Institut betegner faglig leder, Søren Peter Johansen, tallene som tankevækkende.

- Det er selvfølgelig positivt for produktiviteten hos danske virksomheder, at de investerer i robotter som aldrig før. Samtidig er det dog bemærkelsesværdigt, at andre undersøgelser viser, at hele 76 procent af de danske produktionsvirksomheder ikke bruger robotter, siger han på Instituttets hjemmeside.

- Enkelte virksomheder installerer 40 robotter på fire år, andre ingen. Tallene kunne indikere, at vi er på vej mod en polarisering i dansk produktion, når det kommer til robotter - en opdeling i Superliga og 4. division, om man vil. Det er vigtigt, at vi ikke kun tiljubler de dygtige, men at vi sætter ind for at hjælpe og løfte virksomhederne i den sidste kategori, da det netop er disse virksomheder, der er i risiko for at bløde arbejdspladser i fremtiden, hvis ikke også de begynder at bidrage positivt til robotstatistikken, uddyber han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156