23948sdkhjf

Mita-Teknik følger i kundernes fodspor

Aktiviteterne i udlandet får et løft hos producenten af styrings- og overvågningssystemer til vindmølleindustrien.
Investeringer, som understøtter forholdet til kunderne og udviklingen af ny teknologi, er der ikke tvivl om hos Mita-Teknik. Det er der heller ikke, når snakken falder på det midtjyske firmas aktiviteter i udlandet. Begge steder vil man fortsat øge indsatsen.

Mita-Teknik sælger sine systemer over hele verden, med den primære afsætning til Asien og Vesteuropa. Men hvor man præcis vil sætte ind geografisk afhænger af, hvordan kunderne, vindmøllefabrikanterne, agerer ud i verden.

- Vi følger i kunderens fodspor. På den måde bliver beslutningerne truffet ud fra, hvor kunden er, og hvordan vi kommer tættest på dem, forklarer direktør Jesper Andersen om Mita-Tekniks strategi.

Mita-Teknik har hovedkontor i Rødkærsbro samt datterselskaber i Lviv i Ukraine, Ningbo i Kina, og Chennai i lndien, samt Chicago i USA. Virksomheden har 238 ansatte. De 113 sidder i Danmark, mens der i resten af verden er 125 medarbejdere.

Vil være mindre afhængig af Danmark
Med det stigende aktivitetsniveau ude i verden følger det, at leverandøren af overvågnings- og styringssystemer også skal vokse på medarbejdersiden. Heri ligger også, at der vil være vækst i antallet af ansatte ved hovedkontoret i Rødkærsbro. Blandt andet fordi den viden, der er opbygget i virksomheden, skal bredes ud i hele organisationen.

- Med flere folk i udlandet skal der også være dygtige ressourcer i Danmark, så vi sikrer overførsel af knowhow. De bedste i udlandet skal være de bedste, og det kræver uddannelse i eller fra Danmark, fortæller Jesper Andersen og tilføjer, at det gælder alle Mita-Tekniks medarbejdere ude i verden, som har kundekontakt eller teknisk kontakt med kunder.

Afhængigheden af kontakt til eksperterne i Rødkærsbro skal dog reduceres, så afdelingerne bliver mere selvkørende på lokaliteterne i forbindelse med uddannelses- og oplæringsfasen.

- Vi skyder efter at uddanne superbrugere, der kan tage sig af uddannelse af de nye folk lokalt. Dermed er man ikke altid afhængige af Danmark, siger Jesper Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093