23948sdkhjf

Banken snupper halvdelen ved Alfred Priess-salg

Bliver producenten af belysningsmaster solgt, får bankforbindelsen næsten halvdelen af provenuet. Det skyldes tætte relationer siden købet samt konkursen i et holdingselskab.
Flere års underskud er vendt til plus hos producenten af belysningsmaster Alfred Preiss. Med orden i basisforretningen og store projekter i ordrebogen er der også kommet mange nye medarbejdere til. Resultaterne skal nu forbedres efter en periode, hvor firmaet var meget lidt attraktivt for en potentiel køber.

Læs mere: Alfred Priess hyrer i stor stil

For ejerne, Flemming Skouboe og Georg Gundersen, der står bag Asko Aktieselskab, som Alfred Priess indgår i, vil et fremtidigt salg dog betyde en begrænset gevinst. Det skriver Børsen.

Banken skal nemlig have 47,5 procent af provenuet ved et salg. Og sker det ikke inden 2021, har bankforbindelsen ret til at få udbetalt 47,5 procent af selskabets markedsværdi.

- Den er historisk betinget og omfattet af fortrolighed. Men banken har været en meget vigtig partner i processen, fra vi købte os ind, og da det hidtidige holdingselskab gik konkurs, led banken et stort tab, oplyser Kristian Kolding, bestyrelsesformand i Alfred Priess og Asko-koncernen, som ejer masteproducenten, til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093