23948sdkhjf

Nye anklager mod Vestas

Den tidligere topledelse hos vindmølleproducenten beskyldes for at have ydet milliard-store lån til risikable vindmølleprojekter.
I perioden 2010-2013 brugte Vestas op mod fire mia. kr. som medinvestor i risikofyldte vindmølleprojekter. Det fremgår af en række fortrolige afhøringsrapporter, som dagbladet Børsen er kommet i besiddelse af i forbindelse med en efterforskning af tidligere finansdirektør Henrik Nørremark.

I rapporterne bekræfter tidligere bestyrelsesmedlem Jørgen Huno Rasmussen blandt andet, at investeringerne har givet store tab for vindmøllekoncernen, og chef for Vestas’ ground reporting & compliance, Flemming Obenhausen Andersen, betegner projekterne som ”meget dårlige forretninger for Vestas og noget, som enhver fornuftig forretningsmand aldrig ville kaste sig ud i”.

Seneste i en række sager
Vestas og den tidligere topledelse er i forvejen part i flere retssager mod utilfredse aktionærer, og Erik Bomans, fra konsulenthuset Deminor, der repræsenterer en stor gruppe af disse, vil nu undersøge, om søgsmålet skal udvides. Praksissen med at finansiere kundernes vindmølleprojekter er nemlig aldrig meldt ud til børsmarkedet.

- Vestas har påtaget sig en gigantisk risiko på disse projekter i håbet om, at det vil føre til profitabel forretning i fremtiden. Det er information, som burde være offentliggjort til markedet, men som ikke blev det, siger Erik Bomans til Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14