23948sdkhjf

Dansk mobilteknologi i Europas travleste passagerhavn

Trafiksensorer fra danske Blip Systems holder varer til flere milliarder britiske pund og millionvis af passagerer på farten i havnen i Dover.
Nordjyske Blip Systems har implementeret sin

BlipTrack i Dover

Det nye system bliver brugt i forbindelse med det succesfulde Dover TAP (Traffic Assessment Project) - et fragtstyringsinitiativ der holder lastbiler, som er på vej til havnen, på A20 uden for byen for at forhindre kødannelse i centrum af Dover i travle perioder.

Havnen i Dover håndterer 13 mio. passagerer, 2,5 mio. lastbiler og britiske og europæiske handelsvarer til en værdi af 100 mia. engelske pund.
største ordre i en passagerhavn til dato. Der er tale om løsningen BlipTrack, som nu hjælper havnen i Dover i England med at reducere flaskehalse og forbedre køretøjsbevægelser ved at forudsige potentielle trafikpropper på motorvejen til og fra Dover.

Lige nu er der installeret syv sensorer. De blev installeret i starten af 2015 Derudover består systemet, som Dover havn bruger, også af et software der filtrerer, analyserer og visualiserer data, oplyser Christian Bugislaus Carstens, Marketing Manager ved Blip Systems.

Sensorerne der er installeret på centrale steder i havnen, forsyner havnen med live-data under boarding-processen. Dette sikrer uafbrudte trafikstrømme og identificerer brændpunkter og tidspunkter, hvor der er risiko for kødannelse.

- Dover havn har selv sørget for at stille sensorerne op. Sensorerne har GPS indbygget, hvilket efterfølgende gør det nemt for at os at positionere og udmåle afstanden mellem sensorerne, forklarer Christian Bugislaus Carstens.

Sensorerne registrere anonyme signaler fra Wi-Fi eller Bluetooth-enheder fra f.eks mobiltelefoner. På den måde kan tidsforskelle mellem registreringerne af enhederne, når de passerer sensorerne, udregnes og derved trafiktætheden på vejene. Dette giver trafiklederene et generelt billede af, hvor jævnt enhederne bevæger sig gennem havnen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093