23948sdkhjf

Rugekasse til Odenses robot-forretninger

5-10 nystartede virksomheder, som arbejder med højteknologiske produkter og løsninger med gode perspektiver for kommercialisering, rykker de næste år ind i Odense Robotics nye StartUp Hub.
Når Teknologisk Institut i Odense den 21. oktober indvier sin nye hal for Robotinnovation skal det på flere måder markere ’next level’ for Odense som Danmarks førende robotby. For samtidig åbner dørene til Odense Robotics nye StartUp Hub, der også officielt åbner den 21. oktober.

I løbet af det næste år vil stedet blive daglig arbejdsplads for fem til 10 nystartede og udvalgte virksomheder med det til fælles, at de arbejder med højteknologiske produkter og løsninger med gode perspektiver for kommercialisering.

- Vi ved, at det vrimler med idéer blandt både

Fakta: Odense Robotic StartUp Hub

Målet er at understøtte virksomheder i en tidlig fase, så de bliver klar til at indgå samarbejde med en eller flere private eller institutionelle investorer. Som udgangspunkt skal indsatsen omkring den enkelte virksomhed vare 6-24 måneder. Modellen skal kunne understøtte både start ups og spin outs fra etablerede virksomheder og forskningsmiljøer.

Det får StartUps adgang til:
• Gratis kontorfaciliteter i et inspirerende miljø
• Adgang til sparring og rådgivning fra Teknologisk Institut
• Adgang til testfaciliteter
• Håndplukket Advisory Board med de bedste folk fra branchen
• Sparring omkring forretningsplan og strategi
• Adgang til Odense Robotics netværk af virksomheder og mulige samarbejdspartnere
• Adgang til investorkapital

Partnere i StartUp Hub Odense:
• Odense Robotics (en del af Udvikling Fyn)
• Teknologisk Institut
• Invest in Odense (en del af Odense & Co)
• Et stort netværk af kompetencer inden for forskning & uddannelse, robot- og automationsvirksomheder, fonde og investorer.
studerende og ude i de eksisterende virksomheder, og det er de bedste af de idéer, vi vil give ekstra opmærksomhed i den nye StartUp Hub. Højteknologiske produkter og løsninger har en både lang og dyr udviklings- og testfase, inden produktet er klar til markedet, og det kan være svært at skaffe den nødvendige finansiering. Den barriere vil vi hjælpe virksomhederne over, siger Mikkel Christoffersen, forretningschef i Odense Robotics.

Vigtigt at finde de rigtige beboere
Odense Robotics er allerede i gang med screeningen af mulige ’beboere’ til Odense Robotic StartUp Hub. Mange startups har allerede henvendt sig til folkene bag den nye rugekasse. Hovedparten af henvendelserne kommer fra Odense og og omegn, men enkelte kommer fra resten af landet. Målet er, at få to virksomheder inden for dørene i år, og yderligere fem i 2016.

- Selvfølgelig vil vi gerne have nogle virksomheder i gang i Hub’en. Men da der vil blive investereret mange ressourcer i hver enkelt virksomhed, er vi meget grundige i screeningen af virksomhederne og ideerne. Vi til føle os så sikre som muligt på, at ideen og virksomheden har potentiale til at klare sig - og klare sig godt - på det globale marked, siger Mikkel Christoffersen, som regner med inden længe at kunne løfte sløret for, hvem der bliver den første beboer i Odense Robotic StartUp Hub.

Man er nu i færd med at sammensætte et advisory board med repræsentanter fra virksomheder og investorer samt andre aktører fra robotmiljøet. De får dels til opgave at udvælge de startup-virksomheder, som skal have adgang til programmet, dels skal de give virksomhederne kompetent sparring. Udvælgelsen tager hensyn til innovationshøjde i produktet, hvor skalerbart løsningen er samt hvilke kompetencer der er i teamet samt hvordan den nye virksomhed passer ind i Odenses eksisterende robot-økosystemet. Heri ligger også basis for partnerskaber med de eksisterende virksomheder.

Opbakning fra erhvervslivet
Interessen for at arbejde sammen med startups er stor hos de etablerede firmaer. En vigtigt årsag er ifølge Mikkel Christoffersen, at de nye virksomheder laver noget, der komplementerer eksisterende produkter, og kan dermed være med til at gøre de eksisterende firmaers samlede værditilbud til kunderne stærkere.

Planerne bag Odense Robotic StartUp Hub bakkes op af en række af de ledende robot- og automationsvirksomheder på Fyn.

- For at løfte Odenses ambitiøse mål som robotby nr. 1 er det vigtigt, at vi skaber rammer for nye startupvirksomheder, sådan at både robot-forretning og hele vores økosystem styrkes fremadrettet. Det skal være attraktivt at blive en del af Odense Robotic StartUp Hub og et vigtigt led i at fastholde og tiltrække de dygtigste folk, siger direktør i ABB Robotics Danmark, Steffen Enemark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079