23948sdkhjf

Satellit-jubel i Aalborg

Satellitterne GomX-3 fra Aalborg-virksomheden GomSpace og AauSat5 blev mandag sendt i succesfuldt kredsløb om jorden
Frigørelsen af de to Cubesat-satellitter fra den Internationale Rumstation ISS mandag eftermiddag var 10 minutter forsinket, og der var sidste-øjebliks-problemer med videosignalet fra rumstationen til Aalborg. Men det lykkedes at få genskabt forbindelsen i tide, så et forventningsfuldt publikum af studerende, ansatte, ESA-gæster og pressefolk nåede at se satellitterne svæve ud i rummet.

- Det var vildt fedt, jublede ingeniørstuderende Joakim Bruslund Haurum, inden han og resten af teamet, som har bygget AauSat5, ilede tilbage til kontrolcentret for at prøve at få kontakt med den, når den var inden for rækkevidde fra Aalborg.

GomSpace fik hurtigt kontakt til deres satellit, men de AaU-studerende har problemer med at komme igennem til AAUSAT5. Sidste gang de prøvede var klokken 01 natten til tirsdag. Når de i løbet af tirsdagen har foretaget forskellige justeringer af jordstationens modtageudstyr i Aalborg, forsøger de igen.

Radioamatører har hørt fra AauSat5
I første omgang trøster de ingeniørstuderende sig med, at flere radioamatører rundt om i verden har været i stand til at modtage de morsesignaler, AauSat5 udsender.

- Vi er meget tilfredse med meldingerne fra radioamatørerne om, at den har det godt. Men vi er selvfølgelig ærgerlige over, at andre kan snakke med den, når vi ikke selv kan få forbindelse. Bortset fra dét, har det været en god dag, og vi kæmper videre de kommende dage, fortæller Joakim Bruslund Haurum.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094