23948sdkhjf

Forsvarsleverandør konkurs

Dalsted Technologies i Middelfart er blevet erklæret konkurs af virksomhedens største kreditor.
Dalsted Technologies tyske ejer har måttet opgive at drive foretagenet videre. Middelfart-virksomheden, som producerer elektroniske motorer og generatorer bl.a. til forskellige landes forsvar, er erklæret konkurs.

Ifølge kurator i sagen, advokat Johnny H. Madsen fra Delacour i Aarhus, er det en stor kreditor, som har 80 procent af passivmassen, der står bag konkursbegæringen.

Arbejder på et samlet salg
Selvom man stadig er ved at gøre boet op, arbejder kurator på at sælge hele virksomheden inklusiv rettigheder og materialer:

- Vi forsøger at optimere ved at sælge hele virksomheden som virksomhed, men der skal vi lidt længere hen, før det er afklaret om et sådan et salg lykkedes, forklarer Johnny H. Madsen.

Han tilføjer, at de tre tilbageværende lønmodtager ser ud til at få deres penge. Derudover vil der muligvis være et mindre beløb til kreditorerne.

På randen af konkurs i 2013
I foråret 2013 blev firmaet reddet fra konkurs, da den tidligere kunde, tyske Flensburger Fahrzeugbua Gesellshaft, overtog ejerskabet af virksomheden. Ved samme lejlighed skiftede firmaet navn fra Dalsted Teknik til Dalsted Technologies.

Dalsted Technologies A/S kom ud af 2014 med et underskud på -2,66 mio. kr. og stod ved årets udgang med en negativ egenkapital på -3,39 mio. kr., fremgår det af 2014-årsrapporten. Der skriver firmaets ledelse også driften forudsætter, at moderselskabet Flensburger Fahrzeugbua Gesellshaft stiller den fornødne kapital.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093