23948sdkhjf

100 år med god lyd

100 året for danske Peter L. Jensens første elektrondynamiske højttaler bliver fejret den 5. november.
- Lyd er en driver for vækst ’ i hele Danmark – ikke mindst lokalt. Når vi den 5. november fejrer 100 året for højtalerens fødsel i Struer, sætter vi samtidig fokus på lydens unikke danske styrkeposition: Med tætte koblinger på tværs af forskning, uddannelse, entreprenørskab, industri og kulturliv, samt adskillige tråde og relationer uden for landets grænser udgør lyden i Struer en del af et helt unikt økosystem.

Sådan forklarer Direktør for Innovationsnetværket Dansk Lyd, Jan Larsen, hvorfor man fra netværkets side har valgt at lægge markeringen af 100 året for den første højtaler i Struer.

Byen er tæt bundet sammen med historien om Bang & Olufsen, som i år i 90 år har trukket viden og aktiviteter til byen og området.

Lyd-succes forudsætter arbejde på tværs
Struer markeret sig også på andre områder gennem lyden. Dels er der Struer Museums Bang & Olufsen sal. Dels den store kommunale satsning Lydens By. Gennem lydsporene erhverv, kultur & turisme, og velfærdsinnovation er lyden med til at sætte en udviklingsdagsorden for kommunen.

Én ting, er at lyden styrker og promoverer et lokalområde. Noget andet er, hvis man ønsker, at denne positive udvikling skal fortsætte. For at det kan ske, kræver det en kontinuerlig og fortsat national og international satsning. Jan Larsen forklarer:

- I Dansk Lyd er vores målsætning, at Danmark i 2025 skal være et af verdens fem ledende centrer for innovative lydrelaterede produkter og løsninger. For at vi fortsat kan understøtte og servicere denne udvikling, er det nødvendigt, at hele lydområdet arbejder sammen - på tværs af værdikæder, sektorer, og på tværs af lokale, regionale og internationale muligheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.506