23948sdkhjf

Danskere klar med lomme-solcelleoplader

InfinityPV har udviklet verdens mest kompakte mobiloplader, der kan ligge i en bukselomme
Det danske firma InfinityPV har skabt en mobiloplader, baseret på solceller af plastik, der kan rulles sammen i et lille hylster og medbringes i en bukselomme.

Det skriver videnskab.dk, som også fortæller, at opladeren med navnet HeLi-on allerede er populær, selv om den endnu ikke kan købes i butikkerne: På under to uger har flere end 700 brugere forudbestilt opladeren ved at støtte udviklingen af produktet med mindst 590 kroner på crowdfunding-hjemmesiden Kickstarter. Dermed skulle der være gode muligheder for, at opladerne kan blive leveret i juli næste år.

Vejer kun godt 100 gram

HeLi-on er ifølge InfinityPV verdens mest kompakte solcelleoplader. Når det cirka én meter lange solpanel er rullet sammen, kan det være i et hylster med målene 11,3 x 3,6 x 2,8 centimeter. Vægten er kun lidt over 100 gram.

- Det, at man kan gemme et forholdsvis stort solpanel ned i lommen, er en fuldstændig unik ting, siger solcelleforsker Morten Vesterager Madsen, der er medejer i infinityPV, til videnskab.dk.

Selve solcellerne er under to mikrometer tykke, men de er beskyttet af folie, der gør solpanelet en millimeter tykt. Ladetiden er to-tre timer








Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109