23948sdkhjf

"Umulige regler" fastholder chiptuning som ulovligt

Danske chiptunere kan ikke få svar på, hvad de skal gøre for at blive lovlige
I forbindelse med VW-skandalen har Trafik- og Byggestyrelsen skrevet til 14 af Danmarks chiptunere og advaret dem om, at de risikerer bøde og politianmeldelse, hvis de fortsætter med at udføre ulovlig chiptuning af kundernes biler. Det skriver fagbladet Ingeniøren.

Chiptuning går ud på via en almindelig computer at ændre softwaren i bilens motorstyring, så den yder flere hestekræfter. Ændringen har typisk indflydelse på bilens brændstofforbrug og forurening.

Ingen reaktion

Ifølge Ingeniøren har chiptunerfirmaerne siden 2007 forsøgt at har forsøgt at komme i dialog med myndighederne for at få lovliggjort deres forretning, men myndighederne har aldrig reageret på henvendelserne.

- I bekendtgørelsen for chiptuning står der, at en bil efter en tuning skal testes på et "anerkendt prøvningsinstitut". Vi har derfor bedt Trafik- og Byggestyrelsen om at fortælle, hvor vi kan finde sådan et anerkendt prøvningsinstitut. Trafik- og Byggestyrelsen kan eller vil ikke svare på, hvor vi finder et anerkendt prøvningsinstitut. Det er derfor umuligt for os at lave en godkendt tuning, selv om vi ønsker det, siger Thomas Landberg fra Landberg.dk og chiptunervirksomheden Chiptuning.nu til fagbladet.

Originalartikel: Ingeniøren
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063