23948sdkhjf

Nordjyde snart klar med eget dronefirma

Norddrone.dk vil tilbyde en bred vifte af dronebaserede ydelser
I Nibe i Nordjylland er drone-entusiasten Jørgen la Cour-Harbo i gang med at oprette et firma, Norddrone.dk, der vil tilbyde en bred vifte af dronebaserede ydelser, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Jørgen la Cour-Harbo har sammen med sine sønner i mange år haft modelfly som hobby, så han synes ikke, at skridtet til droner er ret stort. Og han ser store perspektiver i ikke mindst videooptagelser med dronerne:

- De kan for eksempel bruges til præsentation af bygninger, måske en kontorbygning, der skal sælges, og vise bygningen både udefra og indefra på en spændende måde, og så er der en lang række former for inspektion, der kan foretages med droner, siger han til avisen.

Indtil videre har Jørgen la Cour-Harbo investeret cirka 50.000 kroner i sit firma, blandt andet fordi en god drone nemt koster op imod 20.000 kroner, lige som kameraet og redigeringsudstyret skal være af god kvalitet.

Licens giver muligheder

Nordjyden har den nødvendige licens til at flyve med droner - den skal alle, der bruger en drone til faglige formål have - og licensen giver ham mulighed for at flyve tættere på større veje og bygninger end de 150 meter, som ellers er grænsen.

Droner må ikke flyve over folkemængder, og flyver man over personer i det hele taget, skal man have deres tilladelse.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062