23948sdkhjf

Belysningsproducent overtager klassiker-produktion

Gamle optimeringer sikrer Holbech Lys i Odense produktionen af klassisk lampe – med en afgørende opdatering.
Holbech Lys har overtaget produktionen af den danske design klassiker, lampen Gino.

- Vi overtog den i december 2015. Nu er vi gang med at lukke de første ordrer, siger Lars Holbech Tommerup fra Holbech Lys til Electronic Supply.

Ligesom andre klassiske lamper fra kviksølvslyskildernes tid måtte Gino ellers lade livet. Den egnede sig ganske enkelt ikke til LED-erstatningslyskilder.

Gamle optimeringer gav ny produktion
Gennem tiderne har produktion og salg af lampen været varetaget af flere danske

- Vi lever af projekter

Holbech Lys svinger fra tre til 11 ansatte. Den faste bemanding tæller tre mand, der arbejder med design og produktionsplanlægning.

Når der er opgaver til det, henter firmaet en fast skare af ingeniørstuderende ind. De står for mekanisk og elektrisk montage, hvorefter produkterne bliver testet og pakket. Alt sammen i lokalerne i Odense.

- Vores udviklingsafdeling designer det. Så får vi lavet prototyper sammen med de danske leverandører. Komponenterne bliver også købt ved danske leverandører. Vi har en der er dygtig til det ene og en der er dygtig til det andet, siger Lars Holbech Tommerup om firmaets arbejdsmetode.
og internationale producenter. Senest lå den hos Thorn Lighting, der besluttede at stoppe produktionen af Gino på grund reduceret kapacitet.

Nu er produktionen af den klassiske lampe så landet hos firmaet i Odense, der tidligere har ombygget den gamle model. Det er sket efter, at Ginos designer, Bjarne Frost, som har rettighederne til lampen, tog kontakt til Holbech Lys.

- Han så, at vi havde lavet opdateringer af lampen med LED tidligere, så vi kender den og er vant til at producerer sådan nogle ting, forklarer Lars Holbech Tommerup om vejen til design-produktionen, som han betegner som en ny produktion med det gamle design.

Holbech Lys har nu, i samarbejde med Bjarne Frost, optimeret Gino-serien med LED. Det er sket med de nyeste lystekniske materialer og et lavere energiforbrug. Designet er ligeledes optimeret med nye materialer og farver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084