23948sdkhjf

GPV solgt for 400 millioner

Den store danske EMS-producent er netop blevet købt af Schouw & Co. Nu skal vækstpotentialet indfries.
GPV International i Tarm er netop blevet købt af industrikonglometatet Schouw & Co for 400 millioner kroner.

- GPV er en internationalt anerkendt elektronikvirksomhed, der har været igennem nogle udfordrende år, men som nu er tilbage på sporet – godt hjulpet på vej af en solid og loyal kundeportefølje, siger administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co. og fortsætter:

- Vi etablerer os nu inden for en ny branche og vil på sigt via en kombination af organisk vækst og forhåbentlig yderligere opkøb skabe et nyt vækstben på lige fod med koncernens øvrige virksomheder.

Tilfører kapital til vækst
Vækstpotentialet skal indfries via en transformationsproces, som Schouw & Co. tidligere har skabt markant vækst i porteføljevirksomhedernes omsætning og indtjening. Det handler blandt andet om aktivt ejerskab via industri- og udviklingsmæssig knowhow samt tilførsel af den nødvendige kapital.

Jens Bjerg Sørensen vil blandt andet investere i en udbygning af GPVs globale tilstedeværelse. I dag er virksomheden repræsenteret i Danmark og Thailand, og ifølge Jens Bjerg Sørensen vil det være oplagt at etablere sig også på den anden side af Atlanten for at være tættere på det amerikanske marked.

GPV er allerede i dag leverandør til nogle af de allerstørste internationale OEM-producenter inden for cleantech, instruments & industry, medico, marine & defence, og det er denne position, der nu skal udbygges:

- Det globale EMS-marked har en værdi af 500 milliarder euro og en vækstrate på 5-7 procent om året. Væksten er blandt andet drevet af, at flere og flere OEM-producenter indleder strategiske samarbejder med EMS-producenter om udvikling og produktion af elektroniske komponenter, der ikke er OEM-producenternes core business. Samtidig ser vi, at store dele af industrien er fokuseret på Internet of Things og Big Data, og også her har GPV en stor berettigelse. Det er en af årsagerne til, at virksomheden har formået at fastholde kunder der er blandt verdens største og dygtigste virksomheder inden for deres nicher, fortsætter Jens Bjerg Sørensen.

Fra rekonstruktion til kæmpesalg på få år
GPV International var tidligere en del af GPV Industri, der gik i betalingsstandsning i 2009. GPV International blev på daværende tidspunkt udskilt som den sunde del af koncernen og har i den mellemliggende periode kunnet fortsætte sin udvikling. Virksomhedens omkring 1.000 medarbejdere omsatte i 2015 for ca. 850 millioner kroner og havde en indtjening på knap 80 millioner kroner (EBITDA):

- Siden rekonstruktionen i 2009 har vi arbejdet målrettet på at trimme GPV, så virksomheden i dag står som en fokuseret og profitabel spiller på det nordeuropæiske EMS marked, siger adm. direktør i GPV Bo Lybæk og fortsætter:

- Vi er meget glade for, at der nu er kommet afklaring om det fremtidige ejerskab, og ikke mindst at der er tale om en ejer, der har en ambition om at udvikle virksomheden med henblik på en langsigtet vækst.

Bo Lybæk, der har været adm. direktør i GPV siden 2008, fortsætter under Schouw & Co.’s ejerskab.

GPV er specialiseret inden for både elektronik og avanceret mekanik og har derfor en konkurrencefordel sammenlignet med rene elektronikproducenter. Virksomheden producerer fortrinsvis specialløsninger i små serier og med en høj grad af fleksibilitet. Det kan være både elektroniske delløsninger og færdige produkter (box-build). I alt fremstiller GPV omkring 5.500 elektronikprodukter til omkring 300 internationale kunder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094