23948sdkhjf

Boganmeldelse: Det skal du gøre som nyudnævnt leder

Brug de første 100 dage til at vise dit værd. Denne uges bog forklarer, hvad du bør nå - og hvad du ikke skal spilde din og andres tid på. Med konkrete eksempler på at sætte sit lederhold, lægge en plan, men droppe de endeløse to-do lister.
Uanset om det er dit første lederjob, eller det er fjerde gang, du sætter dig i chefstolen, er de første 100 dage vigtige for resten af din tid som leder. Det er nemlig der, du vinder respekten fra medarbejdere, bestyrelsen og de eksterne aktører. Og der er derfor vigtigt at komme rigtigt i gang.

De første 100 dage er altafgørende, men også helt umulige at gøre perfekte, fordi man som nyudnævnt netop befinder sig i en midlertidig tilstand af inkompetence.

Det er det paradoks, ledelsesekspert og forfatter Lars Bo Hansen giver råd om i bogen "De første 100 dage - få succes i nyt lederjob".

Pres og nye krav
Uanset hvor i organisationen, eller på hvilket niveau i organisationen du er, tager bogen fat på de grundlæggende udfordringer, du står overfor som ny leder i forhold til en række krav og spørgsmål, du uvægerligt bliver mødt med. Hvordan bør du tackle den manglende viden, du uvægerligt vil have, det pres du vil opleve fra andre, og de nye krav du stilles overfor.

Og svarene gives meget konkret. I første del af bogen koncentreret om de fem hovedopgaver, som Lars Bo Hansen fokuserer på:

- Du skal kommunikere
- Du skal have en god plan for de 100 dage
- Du skal sætte dit ledelseshold
- Du skal melde strategiske temaer ud
- Du skal skabe resultater i overgangsperioden

Konkret inspiration
Bogen veksler mellem gode råd, eksempler fra det virkelige liv, baseret på interviews med kendte og mindre kendte topledere og cases. Bogen giver konkrete råd og gør opgaverne levende gennem interviews med blandt andre Mats Jansson, Jacob Axel Nielsen, Harald Børsting, Fritz Schur og Jan Stig Andersen - folk der har prøvet det krævende job som topleder.

Denne uges bog er konkret og inspirerer til de virkelighedsnære opgaver fremfor den mere filosofiske eftertænksomhed.

For eksempel finder man allerede i starten af bogen de første opgaver: Sæt dit hold, lav strategien, skab tidligere sejre og afstem forventninger.

Drop to-do listerne
Bogen gennemgår og forklarer hvert råd, som gøres levende gennem cases undervejs. Og så henvises der løbende til, hvordan andre ledere for eksempel "satte holdet" eller "udviklede strategien".

Men forfatteren tager sig også tid til at fortælle, hvad man ikke skal bruge de første 100 dage på: For eksempel at lave endeløse to-do lister, træffe for mange og for hurtige beslutninger, se stresset eller presset ud - eller tale om, hvordan man gjorde tingene i den gamle virksomhed, man kommer fra.

Lars Bo Hansen, cand.polit. og MBA, er blandt landets førende ledelsesrådgivere. Han har i mange år arbejdet med strategiudvikling og -implementering i en lang række industrier både nationalt og internationalt. Lars Bo Hansen er selv direktør og forfatter til otte bøger om strategi og ledelse, og er desuden en meget anvendt foredragsholder.


De første 100 dage - få succes i nyt lederjob
Forfatter Lars Bo Hansen
232 sider
Udgivet på Gyldendal Business

Artiklen er en del af temaet Boganmeldelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081