23948sdkhjf

Investeringer bærer frugt hos målerproducent

Resultaterne af Brunatas investeringer i turnaround og generationsskifte taler sit tydelige sprog.
De positive takter slår nu an hos Brunata, og bundlinjen vokser flot. Det viser nye tal fra første halvdel af selskabets nuværende regnskabsår.

- Effekten af Brunatas turnaround og generationsskifte ses nu af tallene fra de første seks måneder af Brunatas nuværende regnskabsår. Vi har en god vækst på omsætningen. Og indtjeningen før skat vokser som planlagt til 7,5 procent. Det er bedre end budgetteret og det glæder vi os over, siger David Friisholm, CEO hos den danskejede internationale familievirksomhed.

Han hæfter sig ved, at virksomheden har en bestyrelse, direktion og et dygtigt medarbejderteam, som er klar til at løfte Brunata til næste niveau for international vækst og udvikling.

Har kostet mange millioner
- I forbindelse med regnskabsåret 2014/2015, havde vi og tog bevidst en del omkostninger, der var relateret til de forandringer der skulle understøtte, at vi står stærkt som danskejet international familievirksomhed, oplyser David Friisholm i en mail til Electronic Supply.

Forud for den igangværende optur har Brunata blandt andet gennemført en turnaround, hvor det tidligere er oplyst, at der i løbet af fire år er investeret cirka 80 mio. kr. i udvikling på alle niveauer.

Da skæringsdatoen for det nye EU-energidirektiv rykker nærmere forventer David Friisholm også, at der snart bliver endnu mere at lave for virksomheden:

- Brunata er nu klar til, at kunne servicere et større marked, og selvom det lader vente på sig, ser vi meget optimistisk på den fremtidige udvikling. Vores styrkelse af kundefokus, produktkvalitet og sund drift sikrer at indeværende år ser godt ud og peger mod et fint positivt resultat.

Holder fast i danske arbejdspladser gennem outsourcing
Brunata har hen over sidste år outsourcet hele produktionen af målere til BB Electroncis. Den store elektronikvirksomhed i Horsens har kapacitet til at øge produktionen kraftigt i takt med målerproducentens vækst.

- Brunata er en danskejet international familievirksomhed, og danske arbejdspladser betyder noget for os. Vi er glade for, at det er lykkedes for os, at organisere os så det ikke har været nødvendigt, at udflytte arbejdspladser. Produktionen foregår altså stadig i Danmark, nu blot hos BB Electronics. Fremtidige kapacitetsudvidelser og eventuelt ansættelser, skal i høj grad ses i sammenhæng med de forskellige landes initiativer indenfor implementering af EED (EUs energidirektiv, red.), skriver David Friisholm.

Et andet investeringsprojekt er styrkelse af produkters sporbarhed, der styrker kvalitetssikringen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094