23948sdkhjf

KK ansætter udvist ingeniørstuderende

Marius Youbi vender tilbage til Danmark med arbejds- og opholdstilladelse hos KK Wind Solutions i Ikast.
KK Wind Solutions har ansat 31-årige Marius Youbi som fuldt lønnet ingeniør. Det skriver Herning Folkeblad.

Marius Youbi blev sidste år landets vel nok mest berømte ingeniørstuderende, da det kom frem, at de danske myndigheder agtede at udvise ham til Cameroun. Marius Youbis brøde bestod i, at han i perioder havde arbejdet mere end de tilladte 15 timer om ugen.

Havde ansat ham alligevel
Trods store protester og massiv omtale blev udvisningen effektueret i starten af det nye år, men nu vender camerouneren altså tilbage til det vestjyske. Ifølge KK Wind Solutions’ udviklingschef, Henrik Lykke Christiansen, er der især to grunde til, at virksomheden har valgt at ansætte Marius Youbi.

- For det første synes vi, at Marius skal have lov til at gøre sin uddannelse færdig. For det andet har vi med jobtilbuddet taget forskud på en ansættelse, der sikkert ville være sket senere alligevel, siger han til den lokale avis.

Kravet for at opnå opholdstilladelse er en ansættelseskontrakt, som indeholder en løn på mindst 375.000 kr. om året, svarende til 31.250 kr. om måneden.

Marius Youbi siger til Herning Folkeblad, at han glæder sig ubeskriveligt over udviklingen, samt at han regner med at være tilbage i Danmark om to uger, når der er styr på det nye visum.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125