23948sdkhjf

Tidligere ejer køber Danish Aerotech-konkursbo

Men det fremtidige setup hos Karup-virksomheden er stadig uvis.
Danish Aerotech får nyt liv. Det fortæller den tidligere ejer, Peter Bennedsen, der har købt alle aktiver i konkursboet.

- Planen er undersøge, hvilke dele af virksomheden, der kan videreføres lønsomt på et nyt grundlag - eventuelt med partnere og på nye adresser, skriver Peter Bennedsen i en mail til Electronic Supply.

Kundetab gav ordretørke
Hvordan det fremtidige setup bliver for det genopstandne Danish Aerotech, står stadig hen i det uvisse.

- Det vil tage flere måneder, og først når et grundlag er fundet, og en aktivitet er genetableret, vil jeg have noget at fortælle, vurderer Peter Bennedsen.

Konkursdekretet blev afsagt 22. december, hvor en akut ordretørke trak tæppet væk under virksomheden. En stor kunde, som udgjorde op mod 80 procent af omsætningen og indtjeningen, tilkendegav, at der ikke ville blive afgivet ordrer før tidligst om et til to år.

Produktionstilladelser var et stort plus
Fra konkursboets synspunkt var det den bedste køber, fortæller kurator Niels Skovgård Larsen, partner hos Abel og Skovgård Larsen Advokatfirma. Årsagen er, at den nye ejer mere eller mindre har hele setuppet klar. Og her har tilladelser til våbenproduktion stor værdi.

- Hvis vi solgte til nogle fuldstændigt fremmede, så skulle hele proceduren med tilladelser fra våbenproducenter med flere til at starte forfra, uddyber kuratoren.

Danish Aerotech havde 60 ansatte, da konkursen indtraf i lige før jul.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078