23948sdkhjf

Q-System er i gang med et stort projekt i hospitalssektoren

Q-System har indgået en aftale med et af de første danske hospitaler, som vil indføre fuldautomatisk varelevering
Q-System skal levere det transportanlæg, som varerne vil komme ind på, samt udvikle de små AGV’er (Automated Guided Vehicles), der skal bringe varerne rundt på hospitalet. Snart kan personalet på hospitalet bestille linned og apotekervarer på tablets og få dem leveret af små selvkørende robotter, eller i fagtermer, AGV’er

Disse AGV’er kan selv finde rundt, tage elevatoren, hente og aflevere vogne og køre hen til deres ladestation, når strømmen er ved at slippe op. Det frigiver sygeplejerne, så der kan komme mere tid og fokus på patienterne. Q

Transportanlægget
Der er dog et endnu større fingeraftryk, som Q-System sætter på dette projekt. Q-System skal levere mekanikken til det transportanlæg, som alle ovennævnte varer og linnedvogne kommer ind på, og hvor de små AGV’er henter alt deres gods. Transportanlægget består blandt andet af 22 stk. 13 meter lange modulbaner, samt nogle hejs til at transportere vognene op og ned mellem etagerne, fuldautomatiske transfervogne med mere.

Systemet fungerer således: lastbilerne bakker ind og aflæsser linnedvognene, der kan indeholde alt fra medicin til vasketøj, på nogle ind-baner. Herefter scannes vognene via en stregkode, så systemet ved, hvor hver vogn skal hen. Vognene bliver herefter transporteret ned for enden af banerne til et hejs, der kører dem et niveau ned, hvor to fuldautomatiske transfervogne er klar til at køre dem hen på en af de 22 modulbaner. Her transporteres vognene hen til AGV’erne, der så kører varerne ud til deres sidste destination.

Hele systemet fungerer selvfølgelig også i omvendt rækkefølge, så i stedet for at aflevere en vogn, så henter systemet en vogn med for eksempel snavset vasketøj, der skal til vaskeriet, og så bliver denne vogn transporteret op til lastbilerne helt automatisk via anlægget.

- Vores nøglekompetence er i units-handling – også når det er rigtigt svært. Her er der tale om horisontaltransport på flere etager, og så er der vertikaltransport for at få det op og ned mellem etagerne. Der er mange forskellige emner og vogne af meget forskellige beskaffenhed, og det giver lidt udfordringer, men det er der vores stærke kompetencer kommer ind, fortæller Niels-Erik Lundvig, direktør for Q-System.

Montagen er i skrivende stund allerede godt i gang. Projektet regnes med at blive færdiggjort i sommeren 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125