23948sdkhjf

Danchell tager tid ud af produkterne

Investeringerne fortsætter hos elektronikproducenten i Jyderup. For sådan rykker man grænsen for, hvornår produktionen ryger til Asien, lyder det fra direktør Thomas Hansen.
Paul E. Danchell udvider kapaciteten igen. Denne gang med en ny bestykningsenhed til SMD afdelingen. Med den nyeste tilføjelse har EMS-firmaet nu 12 fuldautomatiske bestykningsenheder fordelt på de tre SMD linjer.

- Det giver os betragtelig kapacitet på linjerne, hvor vi nu kan lave flere og mere avancerede printkort, forklarer administrerende direktør Thomas Hansen til Electronic Supply.

Han tilføjer, at det også er vigtigt med udvidelsen for at kunne lave mere komplekse enheder i én kørsel.

Investerer i at trække tid ud af produkterne
Med den nye enhed har Danchell ifølge Thomas Hansen den rette, store kapacitet. Derfor bliver investeringsprofilen nu tilpasset en smule, så forenklinger og forkortelser af tidsforbruget i eksempelvis opstillingerne kommer i fokus.

- Vi vil ikke investere i kapacitetsudvidelse men i at automatisere og blive mere effektive. Vores opgave er at tage manuel tid ud af produkterne for at kunne holde produktionen i Danmark, siger Thomas Hansen.

For selvom Thomas Hansen gør meget for at holde på arbejdspladserne, kan man i hans optik være nødsaget til at sige farvel til nogle af de mest arbejdstunge job.

- Noget skal være i Asien
- Erkendelsen af, at noget skal være i Asien, skal også være der. Men vi flytter grænserne for, hvornår noget kan blive i Danmark, siger Danchell-direktøren.

Totalomkostninger, nærhed og fleksibilitet er områder, der er med til at gøre det attraktivt for kunderne at vælge dansk produktion. Det samme er selve måden, produkterne bliver designet og udviklet.

- Design til automatiseret proces er noget, som rykker op på stormasten for mig, når jeg møder kunder. For ved at designe til automatiseret produktion kan det betale sig at lave tingene i Danmark. For kan vi smække produktion over på maskiner frem for at håndlodde det, så kan vi beholde det herhjemme. Det er også en win-win for kunden, siger Thomas Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094