23948sdkhjf

NKT køber laser-firma for 198 millioner

Den danske producent af fiberlasere har haft den store pengepung fremme.
NKT Photonics har indgået en aftale om overtagelse af Fianium Holdings Limited (Fianium), der udbyder ultrahurtige højeffekt-lasersystemer og har hovedkontor i Southampton, England.

Købesummen er 21 millioner britiske pund, svarende til 198 millioner kroner. Transaktionen forventes gennemført med effekt fra i dag.

Fianium har en stærk position i USA kombineret med et globalt distributionsnetværk. I 2015 havde selskabet en omsætning på 7 millioner britiske pund (cirka 66 millioner kroner) og har 54 medarbejdere.

Gør NKT til en førende industriel leverandør
Opkøbet vil styrke NKT Photonics’ globale markedsposition inden for ultrahurtige- og superkontinuum fiberlasere baseret på de to selskabers samlede geografiske dækning, produktionsfaciliteter og komplementære produktporteføljer. Det primære marked er forsknings- og OEM-kunder med stigende fokus på kommercielle applikationer.

- Den primære faktor for værdiskabelse i NKT Photonics er at nå kommerciel skala. Opkøbet af Fianium er ikke kun et godt strategisk match, det er også et vigtigt skridt mod at blive en førende industriel leverandør inden for Imaging & Metrology, som er NKT Photonics’ største forretningssegment, siger Jens Maaløe, formand for bestyrelsens NKT Photonics udvalg.

Opkøbet påvirker ikke NKT’s forventninger til 2016 om konsolideret flad organisk vækst og operationelt EBITDA-margin (std. metalpriser) på niveau med 9,4 procent realiseret i 2015. Opkøbet forventes dog at have en positiv effekt på NKT Photonics’ finansielle udvikling i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093