23948sdkhjf

Sygehuse giver Riegens blod på tanden

Efter at have fået fodfæste på markedet for sygehusbelysning retter Riegens blikket mod et nyt marked.
Riegens har de seneste år skruet på en række strategiske greb, hvilket har resulteret i et markant større overskud sidste år. Udviklingen holder belysningsproducenten fast i. Som led i vækststrategien vil man derfor både entrere på nye markeder, og kigge på nye segmenter. Her sætter administrerende direktør i Riegens, Claus Jarlgaard Jensen nu navn på et af områderne, man vil have fodfæste på: Industrisegmentet.

Planen er at udvikle et energieffektivt sortiment, som også tager hensyn til arbejdsmiljø og gør brug af den nyeste teknologi inden for LED og styringer.

Her skal det, at belysningsselskabet er lykkedes med at etablere sig på markedet for sygehusbelysning være en ledestjerne.

De nye supersygehuse, der enten skyder op rundt omkring eller er vej fra tegning til udførsel, er nemlig godt nyt for Riegens. Det samme er de mange mindre sygehusbyggerier og -renoveringer, der bliver investeret i landet over.

Har fået hul igennem
Firmaet i Odense har dog arbejdet målrettet med - og hen imod - at komme i betragtning til hospitalsbelysning siden 2012. Arbejdet omfatter såvel fokus på energirenovering og -effektivisering af eksisterende sygehuse som fokus på de nye supersygehuse.

Sidste år kom der for alvor hul igennem med opgaver på Det Nye Universitetshospital i Aarhus, DNU. Her har Riegens indtil videre vundet syv etaper med LED-belysning på supersygehuset. Opgaverne har både været en løftestang for et godt 2015-resultat, og givet håb om flere store hospitals-ordrer.

For øjeblikket er firmaet således med i projekteringsfasen på de tre andre supersygehuse i Gødstrup og Køge samt Nyt OUH i Odense. Der foreligger endnu ikke udbudsmateriale endnu, så i mellemtiden bearbejder man de relevante beslutningstagere og viser de løsninger, der er i produktpaletten, frem.

Claus Jarlgaard Jensen ser også potentiale i mindre sygehusprojekter, hvor belysning og de muligheder det giver for øget komfort og besparelser også er i spil. Eksempelvis er Odense-firmaets armaturer anvendt på Vestdansk Center for Rygmarvsskade i Viborg samt den nye psykiatriske afdeling på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093