23948sdkhjf

Du kan ikke samarbejde

KLUMME: Virksomhederne investerer millioner i ny teknologi, men glemmer de mennesker, som skal trække investeringen hjem igen.
Som én tidligere kunde siger:

- Mit ledelsesteam og jeg fik virkelig åbnet øjnene op for gruppedynamikken og de udfordringer heri. Vi har altid været gode til at investere i ny teknologi og nye maskiner - men selve organisationen og medarbejderne bag det, havde vi mere eller mindre glemt.

Intet på denne jord er skabt af et menneske alene, men derimod vores evne til at samarbejde og udveksle idéer med mennesker, vi ofte ikke kender på tværs af faglighed.

Sæt 1.000 mennesker ind på en fodboldbane. Vi ved, hvordan vi skal agere og hvordan vi ikke skal agere. Følger vi reglerne afvikles kampen i ro og orden. Bryder vi reglerne med en slåskamp eller en tilskuer, som løber ind på banen, så bryder helvede løs.

- Kender vi reglerne, følger dem og har tillid til hinanden, så fungerer samarbejdet!

Vi mennesker har en evne til lineært at lære og lagre store mængder data og sætte dem sammen. Det skyldes vores rationelle bevidste og særdeles veludviklede hjerne Neocortex. Den arbejder bevidst i fortid og nutid med logik, strategi, analyse, rækkefølge, sprog, skrive, tale, navne, tal, regne og SAMARBEJDE. Jo mere vi træner, jo mere kompetente bliver vi.

Samarbejde er ikke en kvalitet vi bevidst prioriterer i forhold til alt det andet på skoleskemaet. Vi bliver sat til gruppearbejde i skolen, men hvem af os husker ikke hvor ineffektivt det var og fortsat er i dag, som jeg oplever det fra minebørn. Ville vi blive bedt om at løse en andengradsligning, før vi var blevet undervist i det?

Så længe samarbejde ikke bliver trænet på lige fod med andre fagligheder, står vi som virksomhed i en situation, hvor vores medarbejdere og ledere halter foruroligende bagud når det gælder evnen til at samarbejde.

Derfor bør vi som virksomheder vågne op og indse at vækst i omsætning og bundlinje ikke udelukkende er proportionel med vores investeringer i ny teknologi, men også kræver, at vi kan samarbejde i velfungerende teams.


Lene Fischermann udvikler teams gennem teamcoaching, coaching, workshops og foredrag. Hun har en ledelsesmæssigbaggrund fra salg og marketing i B2B virksomheder, og er uddannet som certificeret NLP Practioner Master samt certificeret Mindjuice Master coach i teamcoaching, kraftfuld kommunikation og i Enneagrammet, uddannet konfliktcoach og mægler samt Mindfulness Practioner. http://tuning8people.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079