23948sdkhjf

Topsil tygger på købstilbud

Siliciumleverandøren har modtaget henvendelser om frasalg af hele eller dele af forretningen.
Topsil har modtaget et antal henvendelser om selskabets mulige interesse i at frasælge hele eller dele af siliciumforretningen eller indgå i en større strategisk sammenhæng. Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra Topsil.

Selskabet består i dag af to forretningsområder: Siliciumforretningen med produktion i Frederikssund og Polen samt et ejendomsselskab, hvor Topsil selv er den største lejer.

Et sådan frasalg vil derfor betyde, at der vil være tale om en helt anden virksomhed, medgiver Jens Borelli-Kjær, bestyrelsesformand i Topsil Semiconductor Materials.

Strategiske overvejeler i et presset marked
Baggrund er strategiarbejde i 2015, hvor Topsil analyserede udviklingen i markedet, sin markedsposition og de fremtidige muligheder. Som led i arbejdet tog selskabet kontakt til andre aktører i siliciumbranchen og til forskellige dele af værdikæden. Det har altså kastet henvendelser af sig, hvoraf nogle har form at ikke-bindende, indikative købstilbud, som det hedder i selskabsmeddelelsen.

- Vi har lukket en strategiperiode ved udgangen af 2015. I 2015 har vi også haft en proces kørende om den fremadrettede strategi. Undervejs har der været dialog med andre spillere i branchen, forklarer Jens Borelli-Kjær til Electronic Supply og understreger, at det er helt normalt. Men fordi markedet ikke har det godt, er der en større interesse i at tage en snak.

Nu ser man på det
Om tilkendegivelserne har interesse for selskabet og alle dets interessenter, eller om der er andre og mere positive strategiske alternativer, vurderer bestyrelsen nu.

- Vi har fået nogle henvendelser. Dem har vi nu en dialog med, og om det overhovedet er interessant, siger Jens Borelli-Kjær.

Topsil vil orientere nærmere, når det er påkrævet eller passende. Hvis det bliver aktuelt, vil bestyrelsen fremlægge en konkret anbefaling til aktionærerne, fremgår det af selskabsmeddelelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078