23948sdkhjf

Tør du tænde op for konflikten

KLUMME: Vi har brug for at byde uenighederne velkomne med tillid og på en kommunikativ ordentlig måde, skriver Lene Fischermann i dagens klumme.
Generelt oplever jeg, at vi på arbejdspladsen er bange for at starte en konflikt. Vi er flokdyr og foretrækker at være enige, så er der fred og harmoni. Vi smiler og lader som om alt er godt, når flertallet har ytret sig.

Vi er enige eller total tavshed. Under overfladen ulmer den dårlige stemning, det usagte og skuffelserne over at blive afvist af dem, som vi troede ville os. Bag facaden bagtaler vi og skaber alliancer. På sigt giver vi op – nøjes, tilpasser os eller finder et andet job helst inden vi bliver bedt om at forsvinde.

Google har lige offentliggjort undersøgelsen (Aristoteles), hvor de har brugt fem år på at undersøge nøglen til succes i Googles mest produktive teams. Det viste sig, at de teams, som performede bedst, var dem hvor teammedlemmerne havde tillid til hinanden og følte de kunne være sig selv.

Et andet varmt emne er, om kvinder i ledelse skaber større profit. Fakta er, at det gør de. Den Internationale Valutafond (IMF) har analyseret to millioner virksomheder i Europa og konklusionen er, at kvinder i ledelse skaber større profit.

Jeg er overbevist om, at der sammen med kvinderne er flere og vigtige faktorer, som skaber profit. Jeg tror på mangfoldighed i køn, uddannelse, kultur, alder og nationalitet. Den sammensætning, inviterer det anderledes indenfor med grobund for større profit, når dagsorden er at finde de bedste løsninger på tværs af det anderledes og det, at vi ikke behøver at være enige.

Uenigheder ender alt for ofte i en tabt kamp mellem hvem, der har ret i stedet for, at vi i spænding lytter til alle de forskellige synspunkter, som vores kolleger, medarbejdere og ledere byder ind med. Der er for lidt af ” De gode konflikter ” på arbejdspladserne.

Vi har brug for at byde uenighederne velkomne med tillid og på en kommunikativ ordentlig måde. Det er her dynamikken ligger og vi udvikler organisationen og forretningen. Jeg elskede de arbejdspladser, hvor der var tillid til hinanden. Arbejdspladser hvor jeg fik lov at sprudle og ytre mig i begejstring også selvom, jeg var den eneste med mine holdninger. Det var også her jeg alene eller sammen med andre skabte de bedste resultater, fordi vi følte os set og hørt.

- Det er i de stærke fællesskaber i dialogen, tilliden og mangfoldigheden, at resultaterne gror.

Lene Fischermann udvikler teams gennem teamcoaching, coaching, workshops og foredrag. Hun har en ledelsesmæssigbaggrund fra salg og marketing i B2B virksomheder, og er uddannet som certificeret NLP Practioner Master samt certificeret Mindjuice Master coach i teamcoaching, kraftfuld kommunikation og i Enneagrammet, uddannet konfliktcoach og mægler samt Mindfulness Practioner. http://tuning8people.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079