23948sdkhjf

Necas trækker produktion hjem til Danmark

Flere projekter er hentet fra Thailand til elektronikunderleverandørens fabrik i Støvring.
Ansættelsen af en salgschef til det civile marked har været det helt rigtige træk for elektronikunderleverandøren Necas.

Siden ankomsten sidste år har han fået flere kunder og projekter i folden. Samtidig har firmaet med succes spottet projekter, hvor det er lykkedes at flytte produktion fra Thailand til Danmark, fortæller Necas’ administrerende direktør, Ib Gosmer, til Electronic Supply og henviser til tre konkrete kunder.

Succesen med insourcing skyldes ikke mindst, at øget automatisering i Danmark rykker grænsen for, hvornår det kan betale sig at producere i Støvring frem for Sydøstasien.

- Succesen med at trække produktion er et område, vi vil fokusere på fremadrettet. Det skal nye investeringer i SMD-linjerne understøtte, siger Ib Gosmer.

Noget produktion er på vippen
Selvom insourcing vinder frem hos Necas, er Ib Gosmer fuldt ud klar over, at investeringer og automatisering af produktionen ikke gør det alene.

- Jo mere helhedsbetragtning man får ind i det, både i langtrækkende aftale og alle de afledte omkostninger ved at have fjernproduktion som tidsforskydning, fleksibilitet i fx integration af ny software i produktet samt kapitalbinding, jo lettere bliver det. Men det er svært, for der er ikke en formel, man kan lægge ned over det. Det kræver et strategisk kig på porteføljen og overvejelser om, det er det rigtige, siger Necas' direktør.

- Noget er et ja til fjernproduktion, men noget er på vippen, hvor man med fordel kan flytte det til Danmark, tilføjer han.

Uden tillid er der kun regneark
Dialog og tættere samarbejde mellem producent og kunder er ifølge direktøren vejen frem, hvis man skal finde områder, hvor mere kan trækkes til Danmark. Derfor skal Necas endnu tættere på kunderne. Også strategisk.

- Så har vi et billede af hvilke vej kunderne udvikler sig, og så kan vi investere i samme retning som de udvikler deres produkter. For vi skal være tæt på hinanden både operativ og strategisk, siger Ib Gosmer.

Men det kræver en tillid.

- Hvis alle sidder med kortene ind til kroppen, bliver det sku' svært. For så er der kun benchmarking og regneark tilbage, lyder det fra Ib Gosmer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094