23948sdkhjf

Kort nyt fra elektronikbranchen

Så er der igen korte nyheder fra elektronikbranchen i det nære udland. Læs i dag om Beijer Electronics, GE, Scanfil og en konkursramt printpladeproducent.
Mindre skidt end ventet hos Beijer Electronics
Beijer Electronics’ omsætning faldt i 1. kvartal 2016 til 265 mio. svenske kr. (215 mio. kr.) fra 343,5 mio. svenske kr. (278,7 mio. kr.). Driftsresultatet var negativ med -55,5 mio. svenske kr. (45,0 mio. kr.) mod 26,7 mio. svenske kr. (21,6 mio. kr.).

Selskabets resultat efter skat var et underskud på -41,9 mio. svenske kr. (34,0 mio. kr.), hvor der året før var et plus på 15,1 mio. svenske kr. (12,2 mio. kr.)

- Det intensive arbejde med at etablere en delvis ny platform for koncernen fortsætter i 1. kvartal. Som meddelt faldt salget, primært på grund af at samarbejdet med Mitsubishi Electric ophørte ved årets udgang. Koncernen havde som ventet et underskud i kvartalet, primært på grund af engangsomkostninger på 50 millioner svenske kroner, der belastede resultatet. Kvartalet bød både på bedre og dårligere resultater end planlagt, udtaler administrerende direktør Per Samuelsen.

GE fyrer 69 i Sverige
Halvdelen af de 140 ansatte ved GE Power i Norrköping har fået en fyreseddel.

Fyringsrunden er led i en større tilpasning, som General Electric barslede i januar i kølvandet på overtagelsen af franske Alstrøm sidste november. (Kilde: sverigesradio.se)

Konkurs rammer tysk printpladeproducent
Hans Brockstedt GmbH, en Kiel-baseret producent af printplader til flyindustrien, er gået konkurs.

Printpladeproducentens aktiviteter ser du til at køre videre. Ifølge advokat for boet, Wilhelm Salim Khan Durani, har de første investorer fra ind- og udland allerede vist interesse.

Hans Brockstedt har 70 medarbejdere. (Kilde: insolvenz-portal.de )

Scanfil lukker ned i England
Omstrukturering i elektronikunderleverandøren Scanfils engelske datterselskab, Scanfil Limited, ender nu med en lukning af fabrikken.

Nedlukningen ventes at medføre engangsomkostninger på under 1 millioner euro (7,4 millioner kroner). Lukningen forventes at være gennemført den 25. juli 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078