23948sdkhjf

Himmelstormer går efter børs-guld

100 millioner kroner skal drive satellitfirmas aggressive vækstplan.
Satellitfirmaet GomSpace går på Børsen i Sverige. Premieredagen på Nasdaq First North i Stockholm bliver den 16. juni.

Målet for aktieemissionen er 125 millioner svenske kroner (101 millioner kroner), hvoraf de 100 millioner svenske kroner (80 millioner kroner) er garanteret på forhånd. Kapitalindsprøjtningen skal sikre vækst og skabe øget salg.

- Vi har brugt det sidste årti på, skridt for skridt, at opbygge vores egen markedsposition samt opbygge markedet som helhed. På nuværende tidspunkt, og taget GomSpaces erfaring i betragtning, vil en kapitalindsprøjtning gøre os i stand til at foretage den nødvendige konsolidering, udtaler administrerende direktør i GomSpace, Niels Buus.

- Vi vil booste produktudviklingen og vi har planer om at etablere afdelinger i USA og i Singapore, konkretiserer han.

Med børsnoteringen tager GomSpace et afgørende skridt. Hvor markedet for satellitter - og mere specifikt de nanosatellit GomSpace arbejder med - i årtier har været drevet af forskning, er kommercielle interesser blevet vigtigere. Således er potentialet for nanosatelitter i forsvar, telecom, det maritime område og luftfart blevet tydeligere, lyder firmaets vurdering.

Et årtis udvikling

GomSpace blev etableret i 2007 af tre studerende fra Aalborg Universitet. Der er stadig stærke relationer til universitetet, ikke mindst for firmaet har kontorer i forskerparken Novi, som ligger i forbindelse med Aalborg Universitet.

Firmaet har i dag over 40 ansatte og har kunder over hele verden, herunder NASA, ESA, det danske forsvar, kommercielle kunder og universiteter i 35 lande.

GomSpace har deltaget i mere end 40 satellitmissioner og gennemført to succesfulde missoner med egne satelitter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095