23948sdkhjf

Kontaktproducent skærer til og sætter rekord

Omsætningen har aldrig været større hos MEC, der har gjort meget for at tænde for væksten.
Den danske kontaktproducent MEC har de sidste par år været igennem en større omstillingsproces. Virksomheden er nu gearet til vækst.

- Og med vækst henvises ikke kun til den nye rekordomsætning, der efter en stigning på godt 6 procent kom op på over 53 millioner sidste år, men ligeledes en række initiativer der skal sikre at vi står godt rustet til fremtidens udfordringer, udtaler MECs administrerende direktør, Dan Larsen.

Fremgangen slår også igennem på bundlinjen, der er vokset med en lille million til 8,68 millioner kroner.

I år skulle fremgangen også gerne fortsætte. Samlet opererer kontaktproducenten med et budget for 2016, som skal stige med seks til syv procent i forhold til sidste år.

Nye folk giver nye perspektiver
Forandringerne hos MEC betyder også, at der er kommet flere folk til på alle niveauer. Ifølge sales manager Morten Højdevang er man nu oppe omkring 50 medarbejdere, hvilket er det højeste i adskillige årtier. Blandt de nye finder man flere med ingeniørbaggrund, hvilket passer til de krav, MEC står overfor.

- Nye ansættelser bringer nyt perspektiv og energi til organisationen, især unge mennesker med deres fordomsfri holdning til nye udfordringer, er et godt supplement, når vi nu gerne vil gøre tingene anderledes, siger Dan Larsen.

Organisatorisk er der også sket ting og sager. Eksempelvis er der udviklet teamlederfunktioner i fire afdelinger, blandt andet for at sikre en hurtigere beslutningsproces og understøtte væksten.

Skruer op for varmen
På produktsiden har MEC også været igennem sortiment af kontaktet og knapper. Ved at skære i produktpaletten er det lykkedes at reducere leveringstiden.

- Der var så stor efterspørgsel sidste år, at vi blev udfordringer på leveringstiden. Derfor så vi på hvad der gav mening, fortæller Morten Højdevang.

MEC laver alt selv på plastsiden, og da forskellige plasttyper ikke skrumper ens, og derfor kræver forskellige værktøjer i alle afdelinger, var det et relevant område at se nærmere på. Lavtemperatur produkttyper blev derfor skåret væk, så man nu kun kører med høj-temperatur.
Læs mere om: MEC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078