23948sdkhjf

F-35 giver Weibels vækstdrømme luft under vingerne

Stort boost til den nordsjællandske radarproducents plan om at fordoble omsætningen i løbet af fem år.
Der er jubel hos radarproducenten Weibel Scientific, efter regeringen i går valgte af pege på amerikanske Lockheed Martin som leverandør af nye kampfly til Danmark.

Weibel Scientific, der har samlet både udvikling og produktion i Allerød, samarbejder nemlig med den amerikanske våbengigant, og virksomhedens direktør Peder R. Pedersen forventer, at valget af kampfly fra Lockheed Martin kan føre til en fordobling af omsætningen hos Weibel. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det kan blive til en 100 procent forøgelse af vores omsætning, siger Peder R. Pedersen.

Flyhandel med flere effekter
Han mener, at valget af flyene vil styrke samarbejdet mellem Danmark og Lockheed Martin, og det kan i høj grad komme den danske radarproducent til gode. Ikke blot mener Peder R. Pedersen, at Lockheed Martin kan bruge radarerne til at teste de kommende fly, han forventer også, at flyhandlen kan få den amerikanske virksomhed til at bruge de danske radarer på helt andre områder, nemlig i deres missilskjold. Det kræver blot, at politikerne får de rigtige ting skrevet ind i købskontrakten.

- Vi er sikre på, at vi vil få masser af hjælp til at kunne levere vores radarer til missilforsvaret, siger Peder R. Pedersen.

Hvis det går som planlagt, vil Weibel have fordoblet deres omsætning om blot fem år, vurderer direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094