23948sdkhjf

GN på nippet til milliardopkøb

GN ReSound står foran et køb af det amerikanske leverandørnetværk Audigy Group.
GN ReSound har underskrevet en langsigtet leveringsaftale med forhandlernetværket Audigy Group. Det danske høreapparatselskab har desuden indgået en betinget aftale om at købe virksomheden.

Den samlede købspris kan løbe op i en lille milliard kroner. Prisen består dels af en up-front betaling på 91 millioner dollars (598 millioner kroner), dels af earn-out betalinger på op til 60 millioner dollars (394 millioner kroner) afhængig af virksomhedens fremtidige finansielle succes.

Leveringsaftalen er trådt i kraft i dag.
Fakta: Audigy Group
Audigy er en amerikansk-baseret leverandør af business og performance management-løsninger til uafhængige høreapparatforhandlere, samt til praksisser inden for otolaryngologi, otologi og neurotologi og universitetsuddannelser i Nordamerika.

Virksomheden har hovedkontor i Vancouver i staten Washington, USA, og blev grundlagt i 2004 af den nuværende administrerende direktør, Brandon Dawson.
Aftalen om at købe Audigy er derimod betinget af godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder samt visse andre betingelser.

600 salgssteder i USA
Audigy er en førende uafhængig høreapparatskanal i Nordamerika med flere end 250 netværksmedlemmer. I 2015 solgte Audigy-netværkets medlemmer flere end 80.000 enheder fra 600 salgssteder over hele USA.

Det potentielle opkøb af Audigy vil fremme GN ReSounds engagement hos uafhængige høreapparatforhandlere, herunder praksisser inden for audiologi og otolaryngologi samt universiteter, klinikker mm.

- Kombinationen af GN ReSounds overlegne teknologi og Audigys unikke forretningsmodel, med ledende forretnings- og performance management-løsninger, vil skabe exceptionel værdi for de uafhængige høreapparats- og medicinske fagfolk. Det er vores plan at bevare Audigys unikke forretningsmodel og stærke ledelsesteam ved at bevare Audigy som et selvstændigt selskab og datterselskab af GN ReSounds amerikanske forretningsenhed, siger Anders Hedegaard, administrerende direktør i GN ReSound.

Det potentielle opkøb vil ikke påvirke GNs finansielle forventninger til 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095