23948sdkhjf

IDA: Intel-lukning kan være godt nyt for andre selskaber

Mange af de 250, der mister jobbet med Intels lukning i Aalborg, får let ved at finde nyt arbejde.
Hos ingeniørernes fagforening, IDA, står man klar til at hjælpe de medlemmer, der nu kan se frem til en fyreseddel. Det skulle dog ikke være en svær opgave.

- Det er ikke noget, vi oplever særligt tit, at store virksomheder lukker. Og det er selvfølgelig en dårlig nyhed for de ansatte.

- Men heldigvis er der stor efterspørgsel efter it-ingeniører, og der er flaskehalsproblemer i næsten alle regioner, siger formanden for Ansattes Råd i IDA, Morten Thiessen.

Godt nyt for andre it-selskaber
Ifølge IDA er efterspørgslen så stor, at Intels beslutning ligefrem er godt nyt for andre it-selskaber i området.

- Der må være nogle it-selskaber, der lytter rigtigt godt efter nu. Hvis de er smarte, så pakker de kufferten og stiller sig ved hovedindgangen til Intel og deler visitkort ud i morgen.

- For nu er der pludselig et par hundrede af de ingeniører, de står og skal bruge, siger Morten Thiessen, der medgiver, at ingeniørbranchen er ganske privilegeret, når det kommer til jobmuligheder:

- Mulighederne for at skaffe sig et andet job er ganske gode. Vi er snotforkælede på den måde, det er vi da.

Ifølge Ingeniørforeningen er arbejdsløsheden blandt ingeniører 2,0 procent. Samme forening skriver, at der frem mod 2025 vil mangle 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093