23948sdkhjf

GPV sætter fart på milliardplan med ny fabrik

Med en ny 5.000 m2 stor fabrik i Mexico kaster den store danske EMS-producent yderligere kul under vækstplanerne.
GPV starter nu egen produktion på 5.000 kvadratmeter i Mexico. Det sker for at styrke GPVs muligheder på det nordamerikanske marked, der lige nu er i høj vækst, samt det mellemamerikanske marked, hvor specielt industrien i Mexico er i god fremdrift:

- Vi har de sidste 4-5 år fokuseret målrettet på at få fodfæste på det amerikanske marked. Det er i høj grad lykkedes, og nu tager vi så næste skridt med etablering af lokal produktion. Herved opnår vi en række fordele – ikke mindst logistikmæssigt, kulturelt og signalmæssigt, siger administrerende direktør Bo Lybæk fra GPV og fortsætter:

- At vi nu kan producere inden for de tre betydelige tidszoner, dvs. Asien, Europa og Amerika, betyder samtidig, at vi samlet set bedre kan servicere de førende globale OEM-kunder.

GPV er allerede langt i
Placeres i Mexicos Electronics High Tech Valley
Produktionen etableres i Mexicos næststørste by Guadalajara med 4,3 millioner indbyggere, som er hovedstaden i staten Jalisco. Byen har blandt andet seks universiteter og er de seneste år blevet kendt som Mexicos Electronics High Tech Valley.

- Vi har været meget grundige i vores forberedelser og har blandt andet besøgt lokale universiteter for ved selvsyn at konstatere, at uddannelsesniveauet i Guadalajara er meget højt. Og nu, hvor bestyrelsen har givet grønt lys, er der således ikke langt fra beslutning til handling. Vi har kunderne, og vi har en god lokation, og så har vi sat én af vores mest erfarne medarbejdere for bordenden, fortsætter han.
planlægningen og forventer at kunne levere de første produkter ud af Mexico i slutningen af 2016. Fra begyndelsen etableres en fuld SMT-produktionslinje, og i løbet af atten måneder forventes endnu en SMT-linje at blive sat i drift. Frem mod 2020 forventer Bo Lybæk således at have i omegnen af 300 medarbejdere ansat i Mexico.

Grønt lys fra nye ejere
Bestyrelsens beslutning om etablering i Mexico kommer umiddelbart efter, at GPV tidligere på året blev købt af industrikonglomeratet Schouw & Co. i Aarhus. Her er administrerende direktør og formand for GPV Jens Bjerg Sørensen glad for at kunne være med til at trykke på den knap, der danner basis for en yderligere indfrielse af GPVs potentialer:

- Der er ingen tvivl om, at GPV har et stort potentiale. Det er det, vi har købt ind på, og det er det, vi nu kan være med til at indfri. Vi driver vores virksomheder via aktivt ejerskab og har både den nødvendige industri- og udviklingsmæssige knowhow samt kapital og vilje til at føre planerne ud i livet, forklarer han.

Omsætningen skal op på 1,5 milliard
GPV omsatte sidste år for cirka 850 millioner kroner og beskæftiger i dag godt 1.100 medarbejdere i Tarm og Aars i Danmark samt i Bangkok i Thailand. I fremtiden skal omsætningen lagt højere op, oplyser Bo Lybæk til Electronic Supply:

- Det er et led i den plan, som vi præsenterede Schouw & Co for, hvor der er et mål om at løfte toplinjen til 1,5 milliarder kroner

Fabrikken i Mexico er en af tre tre vigtige hjørnesten i milliard-planen. Det andet element i planen er større outsourcingprojekter i GPVs industri. Tredje element er yderligere opkøb, som ifølge Bo Lybæk godt kunne komme i nærområdet. Med i planen er også - ganske naturligt - organisk vækst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453