23948sdkhjf

God begyndelse giver Asetek tro på 2016-plus

Den største enkeltordre til dato, eksplosiv vækst på datacenterområdet og overskud for 3. kvartal i træk hos den nordjyske teknologivirksomhed
Asetek med hovedsæde i Aalborg har nu økonomisk fået så godt fat, at stifter og administrerende direktør, André Sloth Eriksen, tror på et samlet overskud i 2016.

Det sker på baggrund af nu tre kvartaler i træk med overskud. Senest efter det netop afsluttede 1. kvartal 2016, der med en omsætningsfremgang på 88 procent landede på en omsætning på godt 10 millioner dollars (66,2 millioner kroner). Bundlinjen, der blev forbedret fra minus 2,6 millioner dollars (17,2 millioner kroner) til plus 0,4 millioner dollars (2,6 millioner kroner), udviste derved markant fremgang i forhold til samme kvartal 2015.

- Indtægterne fra tidligere indgåede rammeaftaler med betydningsfulde, internationale computerproducenter som Fujitsu, Cray, Penguin og Corsair er begyndt at komme ind. På samme måde som vi nu begynder at kunne se værdien af de strategisk vigtige patentsager, som vi de seneste år har investeret stort i amerikanske retsomkostninger for at vinde – hvilket heldigvis også lykkedes. Markedet er nu bevidst om, at Asetek er den største og mest seriøse leverandør på dette specifikke nicheområde, forklarer André Sloth Eriksen.

Største enkeltordre til dato
Han henviser i øvrigt til, at Asetek netop her ved månedsskiftet modtog sin hidtil største enkeltordre, hvad angår datacentre med en asiatisk kunde – og en skønnet værdi på yderligere 1-1,5 millioner dollars (6,6-9,9 millioner kroner) i 2016. En ordre, som man først vil kunne se den positive økonomiske effekt af i kommende regnskaber.

Asetek arbejder med energibesparende vandkøleløsninger til både PC- og datacentermarkedet. I kvartalet gik hele 188.000 PCer med Aseteks væskekøler indbygget over alverdens forretningsdiske - det højeste antal for et kvartal nogensinde.

Virksomheden markerer samtidig netop i første kvartal at have passeret et i øvrigt stadig accelererende salg af Asetek-vandkølere på nu flere end 3 millioner globalt.

Seksdobling på datacentre
Higend PC-markedet trækker det økonomiske læs – og vil gøre det nogle år endnu - med vækstrater på 5-10 procent årligt. Men datacenterafdelingen fylder stadig mere i det samlede regnskab. Omsætningen her er fra 1. kvartal 2015 til 1. kvartal 2016 steget fra 151.000 dollars (1 millioner kroner) til 906.000 dollars (6 millioner kroner).

Fremgangen har ført til nogle få yderligere arbejdspladser i Aalborg, men er i øvrigt opnået uden, at det har været nødvendigt at udvide medarbejderstaben i Aseteks fem afdelinger rundt om i verden væsentligt. Virksomheden har hovedsæde med cirka 40 ansatte i Aalborg samt et tilsvarende antal medarbejdere fordelt i afdelinger i Californien (Silicon Valley), Kina (Xiamen), Taiwan (Taipei) og Tyskland (München). Herudover fuldtidsbeskæftiger virksomheden 160 ansatte med produktion af Aseteks hardware på to fabrikker i Xiamen i Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094