23948sdkhjf

Frasalg sender Topsil mod lukning

Når siliciumproduktionen skifter hænder, består Topsil blot af nogle ejendomme i Polen. Og dem har man forsøget at komme af med i flere år.
Siger Topsils aktionærer ' ja tak ' til det 320 millioner kroners købstilbud, som GlobalWafers har afgivet på siliciumforretningen, kan det snart være slut med selskabet.

For hvis produktionen af siliciumskiver i Frederikssund og Polen forsvinder, står Topsil blot tilbage med et ejendomsselskab i Polen. Og det er vel at mærke ejendomme, Topsil som har arbejdet på at komme af med i længere tid.

- Det, der er tilbage, er så en børsskal i Danmark, hvor det eneste reelle aktiv er ejendomsselskabet i Polen, som er under afvikling hvilket sker i takt med at vi får flest kugler i kassen. Afviklingen kan tage flere år. Tilbage er så et børsselskab i Danmark, som har penge, der skal udloddes til aktionærerne, forklarer bestyrelsesformand Jens Borelli-Kjær til Electronic Supply og understreger, at frasalget forudsætter aktionærernes accept.

Resultatet er med andre ord, at Topsil afvikler sig selv på den lange bane.

De polske besiddelser
Topsil Semiconductor Materials aftale med GlobalWafers indebærer, at alle aktiver i siliciumforretningen, herunder hovedsædet i Frederikssund, det polske driftsselskab og salgsselskabet i Japan, skifter hænder.

Topsil Semiconductor Materials A/S er børsnoteret i Danmark. Selskabet har i Polen datterselskabet Topsil Polen, der dels omfatter en fabrik i landet, dels ejer 78 procent af et polsk ejendomsselskab med diverse bygninger. Her er Topsil Polen samtidig den største lejer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078