23948sdkhjf

Nokia fyrer igen: Over 1000 finner mister jobbet

Fyringerne er en del af en større sparerunde for Finlands største virksomhed.
Nokia fyrer næsten hver syvende af sine medarbejdere i Finland, oplyser selskabet i en meddelelse fredag aften ifølge nyhedsbureauet FNB.

I alt nedlægges der 1.032 stillinger i telekommunikationsvirksomheden, der har knap 7.000 ansatte i Finland.

Fyringerne er en del af en sparerunde, der rammer alle dele af selskabet med undtagelse af Nokia Technologies.

Halvdelen af afskedigelserne finder sted i hovedkvarteret i Espoo, mens afdelingerne i Tampere og Oulu hver må holde for med en fjerdedel.

Besparelser på 900 millioner euro
Baggrunden for nedskæringerne er opkøbet af Alcatel-Lucent, hvilket ifølge Nokia skal spare koncernen for over 900 millioner euro inden 2018 i stordriftsfordele.

- De her besparelser skal komme flere steder fra. Vi skal lave personalenedskæringer, men også spare på bygninger og indkøb, siger pressetalskvinde Riitta Mård fra Nokia ifølge FNB.

Nokia har over det seneste årti fyret flere tusinde ansatte i hjemlandet Finland. Selskabet havde i slutningen af nullerne en andel af det globale marked for mobiltelefoner på næsten 40 procent, men blev siden overhalet indenom af aktører som Samsung og Apple, inden aktiviteterne blev solgt til Microsoft i 2014.

Nokia beskæftiger over 100.000 mennesker i over 30 lande verden over. Der skal også fyres ansatte i andre lande, men det er endnu ikke afgjort hvor. Selskabet koncentrerer sig i dag om at lave netværksudstyr.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547