23948sdkhjf

Fransk elektronikproducent går ind i Danmark

Thales Group vælger Danmark til sit nordiske og baltiske hovedsæde.
Den franske elektronik- og våbenproducent Thales Group har valgt København som regionalt hovedkvarter for sine aktiviteter i de nordiske og baltiske lande.

Det nye hovedsæde i København vil således stå i spidsen for Thales’ aktiviteter i Danmark, Estland, Finland, Island, Irland, Letland, Litauen og Sverige.

Den strategiske konsolidering skal forøge den lokale tilstedeværelse og styrke samarbejdet inden for koncernens aktiviteter i transport, rum- og luftfart, forsvar og sikkerhed, herunder monitorering og beskyttelse af det arktiske område, oplyser Thales i en pressemeddelelse.

I Danmark vil Thales styrke sin tilstedeværelse igennem lokale samarbejdsaftaler, rekruttering af danske medarbejdere og ved at indgå langsigtede samarbejdsaftaler med universiteterne.

Arktis i fokus
Den centrale rolle, som det danske og grønlandske rigsfællesskab har i Arktis, og den danske regerings beslutning om at prioritere indsatsen for at beskytte og udvikle regionen, var en betydelig faktor i beslutningen om at placere det nordiske og baltiske hovedsæde i Danmark. Thales har forpligtet sig til at yde ekspertise og løsninger i forbindelse med overvågning og beskyttelse af den arktiske region.

Arktis undergår hastige geopolitiske forandringer, hvilket stiller nye krav til monitorering og kendskab til forholdene. Dette er ikke muligt uden investeringer i infrastruktur og systemer såvel som øget multilateralt samarbejde mellem de arktiske stater.

- Arktis skal beskyttes. Øget skibstrafik gennem Nordvestpassagen, debat om retten til undergrunden og andre geopolitiske spændinger som følge af klimaforandringerne stiller nye krav til såvel civil som militær monitorering. Thales har forpligtet sig til at være førende på dette område og at fremme dialogen med danske beslutningstagere og myndigheder om sikker færden i dette følsomme område for at beskytte det mod udnyttelse i forbindelse med klimaændringerne, siger Marc Essig, CEO for Thales Denmark.

Thales har været involveret i danske projekter siden 1991. I dag beskæftiger Thales mere end 110 ansatte i Danmark og fungerer som knudepunkt for otte lande i Nordeuropa. Thales Group leverer løsninger og avancerede teknologier specifikt til forsvar, landtransport og luft- og rumfart. Inden for landtransport opgraderer Thales blandt andet Banedanmarks signalsystem i Jylland. Dette projekt dækker cirka 1.200 kilometer af det danske jernbanenet.

På luftfartsområdet har Thales siden 1991 leveret kontrolsystemer (ATM) til den danske luftfartsmyndighed NAVIAIR og leverer desuden systemer til både Københavns og Billunds lufthavne.

Til det danske forsvar designer og producerer Thales radarsystemer for alle tre værn. Thales har blandt andet udstyret søværnet med radarer på dets fem seneste fartøjer og hærens pansrede flåde med kommunikationssystemer.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063